Haberler

Yeni Yasama Yılı Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddiasının tamamen uydurma olduğunu belirterek, "Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Bu konuda da hassasiyetimiz zaten korunmaktadır" dedi.

Erdoğan, Yeni Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verilen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Irak ve Suriye tezkeresine CHP'nin "hayır" oyu vereceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti gruplarının kanaatleri üzerinde herhangi bir yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Her grup kendi kanaatini açıklamakta serbesttir. Yarın tezkereyle ilgili gerek hükümetimiz gerek üç tane grubu olan grup kanaatlerini tekrar açıklayacak. Ben de cumhurbaşkanı olarak kanaatimi bugün açıkladım. Zaten kanaatimin hangi istikamette olduğu herhalde bugün yapmış olduğum konuşmadan çok açık, net bellidir. Doğrusu ben bu tezkereyi destekliyorum. Çünkü BM Genel Kurulu'nda da konuşmayı yaptım, burada içinde olduğumuz bir NATO öbür taraftan tehdit altında olan bir ülke konumundayız ve bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bir tavrı bizim ortaya koymamız lazım. Şu ana kadar da aramızda yaptığımız çalışmalarla belli bir noktaya zaten gelindi.

Temenni ederim ki yarın parlamentomuz bu konuda hükümetimizin bu düşünceleri göz önüne alınarak, gönderdiği tezkere göz önüne alınarak bir karar verecektir. Bu karardan sonra da zaten bizim ayrıca bir toplantımız olacak."

Toplantının Meclis'in kararından sonra yapılacağını vurgulayan Erdoğan, tezkereden sonra ilk adımın ne olacağına ilişkin soru üzerine de, şu anda detayları konuşmanın doğru olmadığını ifade etti.

-"Görüşmelerin içeriği şu anda konuşulamaz"

Tezkerenin oluşturulmasında IŞİD'e karşı kurulan koalisyon temsilcileriyle bir temas olup olmadığına yönelik soruya da Erdoğan, "Şu anda bu konuyla ilgili olarak, benim Genel Kurul'da bazı ülke devlet ve hükümet başkanlarıyla yaptığım görüşmeler var. Başbakanımızın, dışişleri bakanlarımızın yaptığı görüşmeler var. Ama bu görüşmelerin içeriği şu anda konuşulamaz, bunlar daha sonra paylaşılır" yanıtını verdi.

Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği yönündeki iddiaların da sorulduğu Erdoğan, "Bunların hepsi şu anda uydurma şeyler. Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Bu konuda da hassasiyetimiz zaten korunmaktadır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şah Türbesi Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Şah Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title