Haberler

Yeni Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: (Türk bayrağının indirilmesi) Böyle bir olayda bu kişinin aşağı indirilmesi oradaki görevlilerin en tabii hakkıdır.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine ilişkin, "Böyle bir olayda bu kişinin aşağı indirilmesi oradaki görevlilerin en tabii hakkıdır. Hiç kimsenin böyle bir tepki karşısında bir şey söylemesi mümkün değildir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "yeni yargı paketi" olarak bilinen, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümünün görüşmelerine devam ediliyor.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, değişiklik önergesi üzerine yaptığı konuşmada, Musul'da yaşanan gelişmelere değinerek, "Sizin desteklediğiniz, sizin besleyip büyüttüğünüz IŞİD terör örgütü, bugün itibariyle Musul'u işgal etmiştir. ve orada büyük bir katliamla karşı karşıyayız. Siz beslediniz, büyüttünüz, şimdi oradaki insanlarımızı korumak hükümet olarak size düşer" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün partisinin grup toplantısında bayrak indirme olayıyla ilgili "neden komutan buna engel olmadı" yönünde bir konuşma yaptığını belirterek,  şunları söyledi:

"En başından beri siz askere ve polise 'aman süreç zarar görmesin, teröristler ne yaparsa yapsın, PKK ve yandaşları ne yaparsa yapsın müdahale etmeyin' diyorsunuz. Bunun sonucunda da hükümetinizin baskılarından, soruşturma tehditlerinden, görevden almalardan korkan bürokratlar ve askerler de maalesef bu konuda cesaretli davranamıyorlar.  Hatta yapmaları gerekenleri de yapamıyorlar. Bu durum böyle devam ederse maalesef terör yeniden bu bölgede hızlı bir şekilde yükselişe geçecek. Bu gerçeği de görmek gerekir. Bir konu da aklıma takılıyor, doğru mu değil mi merak ediyorum; askerlerin operasyon için valilerden izin istedikleri ve bu taleplerin yüzde 99'unun ilgili mülki amir tarafından reddedildiği anlatıyor. Bu doğru mudur, değil midir?"

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise AK Parti grubunun daha önce 4 yargı paketi daha hazırladığını her birinde de yargının sorunlarının çözüleceğini iddia ettiğini, ancak sorunların çözüme kavuşturulamadığını söyledi. İktidarın MİT Müsteşarı Hakan Fidan için bir gecede yasa yaptığını ifade eden Batum,  Balyoz davasında sahte delillerle Türk ordusunun yarısının hapsedildiğini, bunu ise görmezden geldiğini ileri sürdü.

-"Oradaki görevlilerin en tabii hakkıdır"

MHP Isparta Milletvekili Süleyman Korkmaz, Musul'un, terör örgütü İŞİD'in işgali altında olduğunu, binlerce Türkmen'in şehri terk etmek için yollara düştüğünü ifade etti. Korkmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'yi bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgilendirmesi ve duruma müdahil olması gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine değinerek, "Yazıklar olsun o kışlanın komutanına. Onu bu hale getiren siyasi iktidara da yazıklar olsun. Burada sorumluluk hükümetindir. Müzakereleri siz yürütmüyor musunuz? Pazarlık nerede tıkandı ki eşkıya yolu kesiyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise "Burada yaşanan olayın özellikle bir bölümü çok önemli. Askeri bir saha var. Bu sahayı koruyan duvar, çit var. Güvenlik kameraları var. Yani ciddi bir koruma sistemi var. Haddini bilmez birisi geliyor, burayı aşıyor, direğe tırmanıyor. Bakışlar buraya kanalize edilmeli. O haddini bilmezin dersinin verilmesi, indirilmesi, oradaki görevlilerin en doğal hakkıdır. 'Polisi, askeri sindirdiniz' diyorsunuz. Hadi dışarıda olsa ki olmaz böyle bir şey, burada gündeme gelebilir. Ama böyle bir olayda bu kişinin aşağı indirilmesi oradaki görevlilerin en tabii hakkıdır. Hiç kimsenin böyle bir tepki karşısında bir şey söylemesi mümkün değildir. Bunlar aydınlatılacaktır" diye konuştu.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, bu konunun gereğinin en kısa sürede yapılmasını isteyerek, "Bir gecede MİT Müsteşarı için kanun çıkarıyorsunuz. Bu konunun ise 488 saattir gereği yapılmıyorsa hepimizin bunu düşünmesi gerekir. Diyarbakır'da 'çözüm süreci' adı altında yapılan çalıştay, terör örgütünü yeniden cesaretlendirdi" dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, iktidarın, tasarıyla "cemaatçi yargıçları temizlemek istediğini" savundu. Tasarıda "kumpas mağdurlarına" dair herhangi bir düzenlemenin bulunmadığını belirten Yılmaz, "Balyoz, Ergenekon, casusluk davası gibi TSK üzerinde yapılan kumpas davalara ilişkin bir düzenleme yok tasarıda" görüşünü savundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Nurettin Canikli Diyarbakır Ak Parti Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title