Haberler

Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' Paneline Suç Duyurusu

Adana'da 3 eğitim sendikası, bir lisenin çok amaçlı salonunun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) tahsis edilerek, 'Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' konulu panele izin verilmesi nedeniyle, il ve 4 merkez ilçe milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana'da 3 eğitim sendikası, bir lisenin çok amaçlı salonunun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) tahsis edilerek, 'Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' konulu panele izin verilmesi nedeniyle, il ve 4 merkez ilçe milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Stratejik Düşünce Enstitüsü, merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda kamu görevlileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı 'Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' adıyla panel düzenledi. Panele giderek okulda siyaset yapıldığını belirtip tepki gösteren Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen temsilcileri protesto etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Başkanlık sistemiyle ilgili panelin okulun konferans salonunda yapılmasına tepki gösteren sendikacılar, bugün Adana Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Başsavcılığı'na İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile merkez Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması yapan sendika temsilcileri, okulların eğitim kurumları olduğunu siyasete alet edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kendini CEO olarak tanımlayan İl Milli Eğitim Müdürü uygulamalarıyla eğitim ve öğretimi Adana'da da bitirme noktasına getirmiştir. Kendisini Adana'ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atayanlara karşı başarısızlıklarını Ak Parti'nin siyasi etkinliklerine, öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerinin katılımını sağlayarak affettirmeye çalışması liyakattin önemini bir kez ortaya koymaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun, en son yapılan mahalli idareler seçimi öncesi almış olduğu 30.11.2013 tarih ve 554 nolu kararında 'Mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi, askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamayacağına' hükmetmişti."

Grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title