Haberler

"Müsteşarlığın Kuruluşu 1985'li Yıllara Dayanıyor"

Güncelleme:

Elazığ'da Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği tarafından "Yeni Türkiye'nin Ekonomi, Dış Ekonomik İlişkileri ve Savunma Alanındaki Hedefleri" paneli düzenlendi.

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından "Yeni Türkiye'nin Ekonomi, Dış Ekonomik İlişkileri ve Savunma Alanındaki Hedefleri" paneli düzenlendi.

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından organize edilen ve Moderatörlüğünü Gazeteci -Yazar Sami Özey'in yaptığı 'Yeni Türkiye'nin Ekonomi, Dış Ekonomik İlişkileri ve Savunma Alanındaki Hedefleri' paneline konuşmacı olarak Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ile AK Parti Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Bolat katıldı.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde dinleyici olarak Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ ve çok sayıda davetli yer aldı. Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök katılımcılara teşekkür etti.

Savunma Sanayi'sinin önemine değinerek konuşmasına başlayan Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, "Müsteşarlığın kuruluşu 1985'li yıllara dayanıyor. Özellikle son yıllarda kamuoyunun da yakından bildiği Altay tankı, Bilgem gemisi, İnsansız hava araçları, bazı uçaklarımız, tüfek, top ve gece görüş kameraları gibi bir dizi haberler oluşmakta. Tabi ki bu bizim geleceğe daha umutla bakmamıza yol açan faaliyetler. Yani Türkiye'de bir farkındalık var, bu farkındalıklarla ilgili belirli hedefler konulmuş çalışmalar devam ediyor. Bu dosta güven, düşmana korku salan bir ülke olmanın asli unsurlarından bir tanesi savunma unsurunun olması" dedi.

"KENDİ KENDİNİZE YETERLİ OLMANIZ VE GÜÇLÜ BİR SAVUNMA SANAYİ KURMANIZ ÇOK ÖNEMLİDİR"

Bugünün dünyasında çeşitli ortamlarda anlaşmalar, uzlaşmalar, demokrasi gibi konularda Türkiye'nin bir sorunu olmadığını ifade eden Demir, "Türkiye her ortamda uzlaşma, insan hakları, barış ve benzeri kavramlara her türlü katılma ve destekleme gibi bir irade koymasına rağmen, son günlerdeki olayların da gösterdiği gibi bazen kendi kaderinizle ilgili çok haklı argümanlarımız bile başkaları tarafından kendi çıkarları doğrultusunda duymazlıktan gelinebilir. Bazı hususlarda çok haklı olsanız bile yalnız bırakılabilirsiniz. Yüz binlerce insan inlerken, acı içinde kıvranırken siz onlara el uzatmaya çalışırken yalnız bırakılabilirsiniz. Hatta iç ve dış kargaşalar ile zorlamalar çıkartılabilir. O halde kendi kendinize yeterli olmanız ve güçlü bir savunma sistemi kurmanız çok önemlidir. Bu süreçte, başınız sıkıştığında, dara kaldığınızda Kıbrıs harekatında gördüğümüz gibi çok ufak şeylerden önümüz tıkanabilir. Uçak lastiği hikayeleri çok meşhurdur, Kıbrıs Barış Harekatında, bir tek cıvatadan, contaya, lastikten bir namluya kadar bir dizi unsurla yolunuz tıkanabilir. O halde savunma sanayinin milli olması, kendi kendinize yeterli olmanız çok önemlidir" diye konuştu.

"YENİ TÜRKİYE ARTIK PİYON OLMAYACAK"

Türkiye'nin her alanda güçlü olması ile savunma sanayisinin güçlü olmasının mümkün olduğuna vurgu yapan Demir şöyle devam etti:

"A, B, C, D sektörlerinde çok iyi değiliz ama savunma sektöründe çok iyiyiz diye bir argüman mümkün değil. Toptan bir eko sanayi sisteminiz, teknoloji altyapınız ve faaliyetleriniz belirli bir düzeyde değil, belirli hedefleriniz yok ise savunma sanayide çok iyi olmanız mümkün değil. Ancak atılması gereken somut adımlar, kaynaklarımızın öncelikle çok iyi bilinmesi ve tespit edilmesi, kaynaklarımızın etkin kullanılması, burada israfa gidilmemesi, sonuç alıcı şekilde çalışmaların yapılması. Büyük olan hayallerimize erişmek üzere arada hedef noktaları, küçük adımlar, başarı kriterleri belirlenmiş unsur ve ürünler konarak gittiğimizde sonu belirsiz bir maceraya gitmek yerine, her geçen gün ilerlememizi görüp ölçe bileceğimiz çalışma sisteminden bahsediyorum. Yeni Türkiye dediğimizde savunma sanayiye değinmek gerekirse, aslında yeni Türkiye etkili ve kullanabilirlik açısından artık piyon olmayacak bir ülke anlamında, Yani buradan şu etki, şuradan bu etki, şu düğmeye basarak istediğiniz sonucu alabileceğiniz, politikalarını istediğiniz şekilde yönlendireceğiniz, üzerinde operasyon yapılabilen bir ülke durumundan çıkan bir Türkiye'den bahsediyoruz. Bunun de en önemli unsuru ülkemizin sağlıklı bir ekonomiye, teknolojik alt yapıya sahip olması ve daha da önemlisi halkın bu tür oyunlara karşı şuurlu, uyanık olarak bütün oyunların farkında olarak yönetimine bu yönde destek vermesi. Son saydığım unsur, son yıllarda yaşanan badirelerin ucuz atlatılmasında en önemli unsuru oluşturdu."

"EKONOMİDE İKİNCİ BİR BAŞARI İÇİN KOLLAR SIVANMIŞ DURUMDA"

12 yıl öncesinin Türkiye'sini şöyle bir hatırlatalım diyen AK Parti Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Bolat, "Siyasiler seçiliyorlar, ekonomide dar bir alanda önleri açılıyor ama egemen güçler yargıda, askeri ve sivil bürokraside, üniversitelerde, medyada bu ülke bizden sorulur siz haddinizi bilin diyerek ne hayat hakkı ne de çalışma imkanı sağlıyorlardı. Şimdi Türkiye son derece demokratik, özgürlük, güçlü ekonomik reformlarıyla, kamu hizmetleri alanında dünyanın en gelişmiş ülkelerinin standartlarında vatandaşına birinci sınıf verilen hizmetlerle bam başka bir dönem yaşıyor. Türkiye bir enkaz tablosunu geride bırakıp, ayakları üzerinde güçlü bir demokrasi güçlü istikrar ve güçlü bir ekonomi ile yoluna devam etmek istiyor. Ekonomide birinci dönemi geride bırakıp, yeni Türkiye'nin yapısal dönüşüm reformlarıyla birlikte ekonomide ikinci bir başarı hikayesi yazmak için kolları sıvamış durumda. Başbakanımızın bir hafta önce kadar açıkladığı, ekonomide yapısal dönüşüm programı 3 bölümden oluşuyor. Birincisi makro yapısal reform tedbirleriydi. Daha sonra sanayicilerimize yönelik mikro reform tedbirleri kısa bir süre sonra açıklanacak. Üçüncü bölümde de insan odaklı vatandaşımıza yönelik sosyal refah devletine yönelik tedbirlerden oluşan dönüşüm programı açıklanacak. İnşallah yeni Türkiye, yeni dönemde ekonomimizin, üretimimizin katma değerini yükselten Ar-Ge çalışmalarını teşvik ederek, inovasyon dediğimiz yenilik, tasarım çalışmalarını teşvik ederek bilgi ekonomisini, bilgi teknolojisini teşvik ederek, üretimini ve ihracatında katma değer karı ve döviz gelirlerini arttırma yolunda kararlı bir şekilde ilerleyecektir. Ama unutmayalım her anda teyakkuzda olalım, birileri bizim yükselişimizi, Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak istiyor. İçeride de ortakları bolca var" şeklinde konuştu.

Soru cevapların ardından panelistlere, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök tarafından plaket verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Demir Ak Parti Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title