Haberler

Yeni Türkiye'de STK Buluşmaları

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bölgedeki STK temsilcileri, sadece HDP, PKK ve İmralı'yı Kürtlerin temsilcisi olarak kabul etmiyor." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bölgedeki STK temsilcileri, sadece HDP, PKK ve İmralı'yı Kürtlerin temsilcisi olarak kabul etmiyor" dedi.

Siirt'te bir otelde düzenlenen "Yeni Türkiye'de STK Buluşmaları" toplantısının ardından bölgede yaptıkları toplantılarla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Çalık, Şırnak, Batman ve Siirt'teki toplantılarda 180 sivil toplum kuruluşu temsilciyle görüştüklerini söyledi.

Kendilerine en yoğun iletilen talebin bölgenin "sürgün ve staj yeri" olarak görülmemesi olduğunu, bu isteği Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceğini belirten Çalık, "Toplantılarda söylenen çözüm sürecinin kesinlikle devam etmesi konusuydu. 'Gerekirse kefen giymeliyiz' dediler. Bu konudaki cesaretlerinden dolayı, ortaya koydukları ortak akıldan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

STK'ların çözüm sürecinin, kamu düzeninin asla alternatifi olmadığını vurguladıklarını kaydeden Çalık, şöyle konuştu:

"Bölgedeki STK temsilcileri sadece HDP, PKK ve İmralı'yı Kürtlerin temsilcisi olarak kabul etmiyor. PKK'nın, HDP'nin ve İmralı'nın dışında da siyasi iradeyi ortaya koyabileceklerini söylediler. Özelikle sivil toplum örgütleri, çocukları dağa kaldırılan Diyarbakırlı anneler gibi ortak vicdan oluşturan platformlarda etkin olmalıdır."

-"PKK ve HDP bölgedeki yatırımları engelliyor"-

Çalık, siyasi istikrarla gelen ekonomik istikrarın bölgeye yatırım olarak yansıdığını vurgulayarak, özel sektör ve devlet yatırımlarını bölgeye getirdiklerini kaydetti.

"Yatırımcının bölgeye yatırım yapmak istediği ama maalesef buna PKK ve HDP'nin izin vermediği ve engellendiği çok net bir şekilde ifade edildi" değerlendirmesinde bulunan Çalık, şöyle devam etti:

"Askeri ve güvenlik tedbirlerin buraya asla barış getirmediğini gördük. Bu yüzden biz buraya ekonomik açıdan gelişmesi adına yatırımların ve hizmetin gelmesine vesile olduk.  Kobani bahanesiyle ortaya çıkan 6-7 Ekim olayları, bölgeye gelen yatırımların önüne engel olmuştur." - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Öznur Çalık Ak Parti Türkiye İmralı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title