Haberler

Yeni Türkiye'de Laiklik Mücadelesi' Paneli

BirGün Okur İnisiyatifi’nin gerçekleştirdiği ’Yeni Türkiye’de Laiklik Mücadelesi’ isimli panelde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Belediyelerimiz, inanç ihtiyaçlarının karşılanmasında iyi bir örnek” dedi.

BirGün Okur İnisiyatifi'nin gerçekleştirdiği 'Yeni Türkiye'de Laiklik Mücadelesi' isimli panelde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Belediyelerimiz, inanç ihtiyaçlarının karşılanmasında iyi bir örnek" dedi.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Moderatörlüğünü Odunpazarı Belediyesi Basın Danışmanı Arif Anbar'ın yaptığı panelin konuşmacıları, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir oldu. Panelin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediyesi Basın Danışmanı Arif Anbar, Türkiye Devleti ve şu an gündemde olan Yeni Türkiye Devleti kavramlarını anlattı. Anbar, "Türkiye Devleti, Anayasa'nın 1. ve 2. maddelerinin de işaret ettiği gibi; Cumhuriyetçi, Atatürkçü, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Yeni Türkiye Devleti'nden kastedilen ise; Otoriter, dinci faşizmin egemen olduğu, Atatürk'ü hiçe sayan, sömürü ve köleliğin dayatıldığı, hukukun ayaklar altına alındığı bir sistemdir. Yani yeni Türkiye denen şey, rejimin değiştirilmesidir. Bunun önündeki en büyük engel de, dinin siyasi rant uğruna kullanılmasını ve toplumun ayrışmasını önleyen laikliktir. O nedenle laikliği kaldırmak istiyorlar" diye konuştu.

Yakın tarih içerisinde siyasal İslamın adım adım büyüdüğünü vurgulayan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, "Laiklik İslamcı siyaset için büyük bir engeldir. Laiklik okulda öğretildiğinden çok daha derindir. Özellikle toplumsal barışın ve insan onurunun temelidir. Mesela Eskişehir'deki CHP'li belediyelerimiz inanç ihtiyaçlarının karşılanmasında iyi birer örnektir" ifadelerini kullandı.

BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın ise basın özgürlüğü konusuna vurgu yaptı. Aydın, "Geçmişte iyi ya da kötü, bir şekilde gazetecilik yapabiliyorduk. Ancak şimdi durum öyle değil. Anormal gazetecilik yapıyoruz. Çünkü ülkemiz şu anda normal değil. Durum böyle olunca gazetecilikte anormal oluyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de toplumsal ve ideolojik bir çözülmeden bahseden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir ise barış içinde yaşanacak bir memleket için üç koşul olduğunu öne sürdü. Özçelik, şunları dile getirdi:

"Ülkede barışı yakalamak için kuram ve teorimiz olmalı ki bu laikliktir. Memleket düşünün özneleri olmalıdır ki bu birleşik ve kolektif halk muhalefetidir. Strateji olmalıdır ki bunun için siyaset yapılacak yeni alanlar açmaktan geçer. Mesela haziran hareketini buna örnek gösterebiliriz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Utku Çakırözer Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title