Haberler

Yeni Tekne Parklar Boat Show'da

Güncelleme:

Yaptığı çalışmaları ve yenilikleri katıldığı uluslararası Boat Show fuarında ziyaretçilere tanıtan İSPARK, kısa zamanda start verilecek yeni tekne bağlama projelerini sergiliyor.

İstinye ve Tarabya'da hizmete açtığı tekne parkların ardından çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiren İSPARK, Marmara ve Karadeniz kıyılarında yeni projeleri hayata geçirecek .

İstinye ve Tarabya'da 400 tekne bağlama kapasitesiyle hizmet veren İSPARK yeni noktalarında tamamlanmasıyla 5 bin tekne ve yatın parklanmasına imkan sağlayacak.

Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayarak sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yürütülen çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. İstanbul boğazının uygun on noktasında bağlama yerleri yapılacak. ilk etapta Bebek , Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe'de start alacak projelerin tamamlanmasıyla yaklaşık 5 bin tekne ve yat bağlama yeri oluşturulacak.

2014 yılının ilk yarısında bitirilmesi hedeflenen dört noktanın ardından Çubuklu ,Kanlıca, Anadolu Hisarı, Çengelköy ve Arnavutköy'de Tekne Parkların yapımına başlanacak .

Çevre dostu teknolojilerin kullanıldığı proje yüzer iskelelerden oluşuyor. Gerektiğinde başka bir alana taşınabilme özelliği de taşıyan sistemde çevreye zarar verecek unsurlar bulunmuyor.

İstanbul'da bir çok kıyıda yaşanan kirliliğin ortadan kaldırılmasını da hedefleyen proje sahillerdeki kirli görüntü ve çevreye zarar veren atıkların oluşturduğu unsurları önlüyor.

İstinye ve Tarabya'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının ortak çalışmasıyla deniz içerisindeki zararlı atıklar temizlenerek sahillerdeki kirlilik ortadan kaldırıldı. Sahil bandındaki alanların yenileme çalışmaları ise devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra İstanbullular rahat bir nefes alacak ve boğazın eşsiz güzelliğini keyifle izleyebilecek.

Otoparkçılık alanında yaptığı çalışmalarla niteliksiz işletmeciliği sonlandırarak gelirleri kayıt altın alan İSPARK denizdeki gelirleri de devlete kazandırıyor.

İSPARK tarafından işletilen İstinye ve Tarabya'da 1 yılda yaklaşık 5 milyon lira gelir elde edildi. Bu rakamın ticari ve turizm amaçlı yat ve teknelerle aynı zamanda kısa süreli ve günlük bağlama ile yılda 10 milyon liraya ulaşması bekleniyor.

İstinye ve Tarabyanın ardından 9 bölgede yapılacak Tekne Parklarla yasadışı toplanan gelirler kayıt altına alınarak yaklaşık 150 milyon lira gelir elde edilecek.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "İstinye ve Tarabya'nın ardından Beykoz, Paşabahçe, Bebek ve Kuruçeşme'de tekne park yapımı için gerekli tüm hazırlıkları yapıyoruz. Kısa zamanda hizmete açmayı planladığımız bu noktalarla yaklaşık 5 bin dolayında tekne ve yat kapasitesine daha sahip olacağız " dedi.

Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayacak modern ve teknolojik Tekne Parklar özellikle güney sahillerine demirleyen yat ve teknelerin parklanması için alternatif bir yer olacak. Tekne sahipleri İstanbul'un güzelliğini boğazın iki inci koyunda teknelerini park ederek seyredebilecekler. Proje ile sahiller İstanbulluların kullanımına açılırken, deniz ve kıyı kirliliğinin de önüne geçilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuruçeşme İstinye Pendik Bebek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title