Haberler

Yeni Taksi Durakları İzmit'e Yakışıyor

İzmit Belediyesi’nin saat kulesi mimarisinin kullanarak hayata geçirdiği taksi duraklarının sayısı her geçen gün artıyor.

İzmit Belediyesi'nin saat kulesi mimarisinin kullanarak hayata geçirdiği taksi duraklarının sayısı her geçen gün artıyor.

Son olarak Turgut mahallesinde hizmet veren Uysal Taksi Durağı yeni şekliyle hizmete açıldı. Açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Sami Çakır, Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Başkan Yardımcıları Güray Oruç, Serkan Yeğnidemir, AK Parti ilçe yöneticileri, taksici esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Taksi durağının açılışında konuşan Başkan Doğan, "Şehrimizdeki taksi durakları için geçen dönem başlattığımız Saat Kulesi modelimiz Türkiye de sadece İzmit'e has bir modeldir. Özellikle saat kulesinin bir benzeri olsun diye uğraştık. Taksicilerimizle birlikte müştereken yaptığımız duraklarımızın sayısı yirmiye ulaştı. Amacımız duraklarımızı bir kulübe görüntüsünden çıkararak, hem şehrimize, hem de taksici kardeşlerimize yakışır hale getirmektir. Taksicilerimizin içerisinde rahat rahat barınabileceği, uzanıp dinlenebileceği, lavabosunun ve mutfağının olduğu bir sistem olsun istiyoruz. Günün büyük bir bölümünü durakta geçiren taksicilerimiz rahat etsin istiyoruz. İnşallah taksicilerimizde burada hayırlı hizmetler sunacaklar. Nihayetinde onlarda yarı kamu hizmeti sunuyorlar" dedi.

Taksi durağı yapmanın aslında belediyenin asli görevinin olmadığını belirten Başkan Doğan, "Ancak hem estetik açıdan, hem de taksicilerimizin daha uygun ve rahat koşullarda hizmet verebilmeleri için bu çalışmayı yürütüyoruz" diye konuştu.

İzmit'in hızla değiştiğine de vurgu yapan Doğan, "Kim ne derse desin 15 yıl önceki İzmit artık yok. Elli yılımı geçirdiğimi İzmit'in eski hallerini de iyi bilirim. Tabi ki bu güne kadar şehrimizi hizmet edenler de oldu, onları da unutmayalım. Biz her zaman söyledik " kim bu şehir için çivi çaktıysa Allah razı olsun" diye. Ama bazı gerçekleri de unutamamak gerekiyor. Bu şehirde nefes alamadığımız, denizin yanından geçerken burnumuzu kapattığımız, doğru dürüst bir bulvarının, hatta doğru düzgün bir yolunun olmadığı dönemleri hepimiz hatırlıyoruz" dedi.

Sağlık sektöründe de şehrimizde yaşanan değişime de dikkat çeken Başkan Doğan, "Hastanelerimizin halini çabuk unuttuk. Benim yarı ömrüm hastanelerde geçti. Bir tane tansiyon aletini alamazdık. Çok değil 13 yıl önce bir tane çocuklarımıza menenjit aşısı yapılamazdı. Fakat cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve bakanlarımızın hep birlikte yaptığı mücadeleler le bugün Türkiye'nin en güzel hastaneleri şehrimizde. Bizler sizlere hizmet için varız. Bugün eğer bu ülkede bu istikrar olmasaydı, böyle dirayetli liderler olmasaydı ülkemiz bu aşamaya gelemezdi " şeklinde konuştu.

Uysal Taksi 'de çalışanlar adına Mehmet Uysal törende bir konuşma yaparak, Başkan Doğan'a böyle bir işe öncülük ettiği için teşekkür ederek, bundan sonra daha sağlıklı şartlarda hizmet verebilecek olmaktan mutluluk duyduklarını da arkadaşları adına dile getirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Mehmet Uysal Nevzat Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title