Haberler

Yeni Stadyumda Çatı Halatları Geriliyor

Güncelleme:

Yaklaşık 180 bin metrekarelik inşaat alanıyla Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük imalatlarından biri olan yeni stadyumda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm malzemeleri gelen çatının birinci fazını oluşturan 3 bin 500 tonluk çelik yapının montajı tamamlanırken, Türkiye'de sadece Boğaz Köprüsü'nde kullanılan mukavemeti yüksek çelik halatlar da gerilmeye başladı. İsviçre'den getirilen 96 adet özel hidrolik krikoların yerleştirilmesinin ardından eş zamanlı olarak yapılan halat germe çalışmalarının sonuna gelindi. Çatının en üst noktasını oluşturan çelik dev halka böylelikle sahanın zemininden yukarıya kaldırılmış oldu.

Yeşil-beyaza bürünecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte stadyumda devam eden halat germe çalışmalarını yerinde inceledi. Asma-germe membran sisteminin uygulanacağı dünyanın sayısı stadyumlarından birini Bursa'ya kazandırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Artık germe çalışmalarında sona gelindi. Yerle serili olan çatı artık yukarıya çıkmış oldu. Yeşil – beyaz renkteki membran tabakayı serme çalışmaları da 15 gün sonra başlayacak. İnşallah her şeyi ile bu yıl içinde açılması için gayret ediyoruz. Avrupa zaferleri ve Türkiye şampiyonluklarını burada yaşamak istiyoruz. Bursaspor için ne yapsak az" diye konuştu.

Bursa'ya prestij katacak
Velodromda 68 x 105 metre saha alanı, 283 x 212 metre kabuk ölçüleri bulunan 3 kat, 2 bodrum katı ve 1 platform katı olmak üzere toplamda 6 kat olarak yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren Bursa Büyükşehir Stadyumu 8 bloktan oluşuyor. 45 bir seyirci kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu buluyor. Kapalı otopark 652 araç ve 2 otobüse hizmet verirken, daha sonraki ihalede planlanan çevre tanzimi ile beraber açık alan dahil olmak üzere toplam 1562 araç ve 256 otobüse hizmet verecek 96 bin 151 metrekare otopark alanı oluşturulacak.
Dünyada takımın simgesiyle projelendirilen ve ender stadyumlardan biri olan Büyükşehir Stadyumunun çatısı Bursaspor'un simgesi olan 'timsah' görümünde olacak. Toplam 4 bin 484 metrekare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı stadyumda 60 adet turnike ve 84 adet stat giriş kapısı yer alacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe İsviçre Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title