Haberler

Yeni Stadın İhalesi ve Yer Teslimi Yapıldı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Sarıçam ilçesi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Mevkisi'ndeki yeni stadın ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yer tesliminin yapıldığını söyledi.

Hadi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Adana'ya pozitif ayrımcılık yaparak 7 çağdaş spor tesisi kazandırılmasını sağladıklarını, Adana'nın spor kenti olduğunu kaydetti.

Stadın yüklenici firma tarafından 18 ayda tamamlanacağını ifade eden Hadi, "Sarıçam ilçesinde 102 dönüm arazi üzerine yapılması hedeflenen UEFA standartlarında yapılacak 33 bin kişi kapasiteli yeni stat 106 milyon TL'ye mal olacak. İhaleyi Alkataş-Ilgaz Şirketleri ortaklığı firma aldı. 18 ayda tamamlanacak olan çok kapsamlı stat bünyesinde 40 adet antrenman sahaları, kafeteryalar ve diğer spor tesisleri bulunacak. Valimiz Hüseyin Avni Coş'da yeni stat ile çok yakından ilgileniyor. Mevcut arazi üzerinde teknik elemanlar gerekli incelemeleri yaparak yer teslimi gerçekleştirildi. Bu konuda TEDAŞ, ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi 'ne de gerekli bilgiler verildi" dedi.

"AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Hadi, stattan, Adanaspor ve Adana Demirspor profesyonel takımlarının olduğu gibi, amatör takımlarının da yararlanacağını belirterek, "Stadın tamamlanmasının ardından hava koşulları olarak 12 ay spor yapmaya elverişli olan kentimizde Avrupa ve Dünya Kupası karşılaşmalarına ev sahipliği yapmak için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu konuda deneyimli kadrolara sahibiz" diye konuştu.

Yüklenici firmanın yetkililerinin stadı, ihalede yazılı olan tarihten önce teslim edeceklerini de ifade eden Hadi, tesis konusunda eksiklerinin bulunmadığını da sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Fazlı Bayram Hadi Sarıçam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title