Haberler

Yeni Sanayi Çağında Üretim ve Savunma Sanayisini Nasıl Etkileyecek" Toplantısı

GAZİANTEP (İHA) – Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Gaziantep'te "Yeni Sanayi Çağında Üretim ve Savunma Sanayisini Nasıl Etkileyecek" konulu toplantıya katıldı.

Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleşen toplantıya Bakan Işık'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Partili Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, iş adamları ve STK meslek komiteleri üyeleri katıldı.

Ülkede yaşanan istikrarsızlık süreci nedeniyle birçok alanda olduğu gibi savunma sanayisinde de istenen gelişimin ortaya konulamadığına dikkat çeken Bakan Işık, "AK Parti göreve geldiği 2002 yılında savunma sanayisindeki millileşme oranının yüzde 24 oldu. Bu oranın içindeki kalite de düşük ancak şu an bu oran yüzde 60'ların üzerine çıktı. Bu oranla beraber kalitede de artış oldu" dedi.

Ülkedeki yerli üretim milli piyade tüfeğindeki ilk teslimlerin yapıldığını belirten Bakan Işık, seri üretimlerin devam ettiğini vurgulayarak, "Gemilerini karada yürüten bir milletin torunuyuz ama kendi gemimizi üretmiyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Allah'a çok şükür kendi atak helikopterimizi yaptık. Eylül ayı 2018'de tamamıyla kendi ürettiği ve tasarladığı helikopteri de piyasaya çıkaracağız. İnsansız hava aracını da emniyet teşkilatımıza ve TSK'ya sunduk, başarıyla kullanıyorlar. Artık kendi uçak projesini başlatan bir Türkiye var. Tüm bunları şundan söylüyorum. 14 yıllık süreçte Türkiye boş durmadı. Ama takdir edersiniz ki rekabet ettiğimiz ülkeler son 14 yılda başlamadı bu işe. Birikimleri var. Teknolojinin yardımını da alarak kısa yolları kullanarak rakiplerimizi yakalamanın hesaplarını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye her zaman dost eli uzatan ülkedir"

Almanya'nın bazı silahların ülkeye girişine yasak getirmesine değinen Bakan Işık, "Önümüze engel çıkarttığı tüm silahları da kısa zamanda üretmeye başlıyoruz. Kötü mal sahibi ev sahibi yapar derler ya bir nevi öyle. Avrupa'nın birçok ülkesinde seçim var. Oralarda Türk karşıtlığı da bu yüzden başladı. Allah'a şükür bu da ülkemizin büyüdüğünün de bir göstergesi. Her şeye rağmen Almanya, bizim NATO müttefikimiz. Seçimi geçirdiklerinde oturup konuşacağız. Bu sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum. Türkiye her zaman dost eli uzatan ülkedir, bu özelliğini sürdürecek" diye konuştu.

"Gaziantep'in savunma sanayisinde de adından söz ettirecek"

Gaziantep'in savunma sanayisinde de adından söz ettirebilecek bir şehir olduğunu belirten Bakan Işık, "6,5 milyar doların üzerinde ihracatı olan Gaziantep birçok sektörlerde dünya markası haline geldi. Bunu uzun süredir bu kentin yöneticileriyle görüşüyoruz. Gaziantep geleneksel üretimdeki başarısını sürdürsün. Önüne çıkacak sorunlara karşı tedbir alarak gelişimini sürdürsün. Öyle bir teknoloji gelişiyor ki o güne kadar prim yapan pek çok teknoloji demode oluyor. Ona bağlı olarak ek çok firma da iflasla karşı karşıya kalıyor. Bunları düşünerek yeni şeyler yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

"Referandum Türkiye'nin istikrarını teminat altına alma adına önemli"

Türkiye'nin çok önemli bir halk oylamasına gittiğini vurgulayan Bakan Işık, "Bu oylama Türkiye'nin istikrarını teminat altına alma adına önemli. Şu an ki sistemimizin sadece adı inanın parlamenter. Bu sistemde normalde cumhurbaşkanı yetkileri azdır ve çoğu yerde ismini bilen bile yoktur. Ama bizdeki sistem Kenan Evren'e göre yapıldığı için yetkisi çok, sorumluluğu yok. İstediğiniz kadar kararname çıkarın cumhurbaşkanı imzalamazsa olmuyor" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatma Şahin Fikri Işık Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title