Haberler

Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine Yapılan Saldırı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınadı.

ÇGC'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiği, ülkenin barışa, dostluğa ve birlikteliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde yapılan bu saldırıların kabul edilemeyeceği bildirildi.

"Hiçbir neden medyaya yapılan şiddeti meşru kılamaz" ifadesi yer alan açıklamada, şunlar belirtildi:

"ÇGC Yönetim Kurulu olarak, nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne şiddetle karşı çıkıyoruz. Demokrasi hoşgörü ve tahammül rejimidir. Özgür basın varsa, demokrasi de vardır. Basın halkın sesi, gözü ve kulağıdır, demokrasilerde 4. kuvvettir. Toplumun aydınlatılması ve bilgi sahibi olabilmesi için özgür basına ihtiyaç vardır. Son dönemlerde medya kuruluşlarına yönelik saldırı girişimlerinin arttığını gözlemliyoruz. Toplumda kanser gibi yayılan kutuplaşma olgusunun ve ayrışmanın giderek tehlikeli bir hal aldığı, siyasilerin kullandığı dil ve üslubun da bu ayrışmayı körüklediği bir gerçek. Böylesi bir ortamda durumdan vazife çıkaran bazı kirli odaklar, özgür basını hedef almaktadır. Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıları kınıyor, sahiplerine, yöneticilerine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, faillerin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Bu tür saldırıların son bulmasını ümit ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Yeni Şafak Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title