Haberler

Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine Eş Zamanlı Saldırılar

Medya Derneği ile İletişim Platformu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazete binalarına yapılan saldırıyı kınadı.

Medya Derneği ile İletişim Platformu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazete binalarına yapılan saldırıyı kınadı.

Medya Derneği'nden yapılan açıklamada, Yeni Şafak ve Akit gazetelerinin kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığı hatırlatılarak, maskeli saldırganların gazete binalarına molotof kokteyli attığı ve uzun namlulu silahlarla ateş açtığı ifade edildi.

Eş zamanlı olması ve benzer yöntemlerin kullanılması nedeniyle saldırıların organize bir terör eylemi olduğu izlenimi uyandırdığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fikir ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmayı, gazetecileri tedhiş ederek mesleklerini yapmaktan alıkoymayı amaçlayan bu saldırılar geçmişte olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaktır. Medya Derneği olarak Yeni Şafak ve Akit gazetelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Güvenlik güçlerinden bir an önce olayı aydınlatmalarını, failleri bularak yargı önüne çıkarmalarını, bu neviden saldırıların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızı, basın meslek örgütlerini, gazetecileri, siyasetçileri ve sivil toplum temsilcilerini saldırıya uğrayan gazetelerle tam bir dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz."

"Teröristler iki gazeteye organize olarak silahlı saldırıda bulundu"

İletişim Platformu'nun açıklamasında da Türkiye'nin çevresinin puslu yollardan geçtiği, onlarca yıldır uğraşılan terörün Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerle daha da büyük sorun olmaya devam ettiği belirtildi.

Her şeye rağmen atılacak çok adım olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu adımı atacak, güzel yurdumuzu huzurun merkezi yapacak en önemli kurumların başında kesinlikle medya geliyor ve medya mensupları, yöneticileri, gazeteler televizyon kanalları şunu iyi biliyor ki teröre karşı olmak terörün de hedefi olmak demek" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İşte bu zor süreçte birçok basın mensubunun kanlı terör örgütlerinden tehdit mailleri, telefonları aldığı baskı altında tutulduğu bu dönemde kirli eller yine karşımıza çıktı. Bu gece Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri hedefteydi. Kimliği belirlenemeyen ama zihniyeti apaçık olan teröristler iki gazeteye organize olarak silahlı saldırıda bulundu. En büyük sevincimiz saldırılarda ölü ya da yaralı olmaması. Şunu biliyoruz ki bu son olmayacak. Ama yine biliyoruz ki terörün karşısında olan mücadeleyi her şartta sürdürecek basın mensupları, grupları olmaya da devam edecek. Medya alanında faaliyetlerini sürdüren İletişim Platformu Derneği yönetimi ve üyeleri olarak bu hain saldırıları kınıyor, dostlarımıza geçmiş olsun diyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Yeni Şafak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title