Haberler

Yeni Rektör Çapak Mı Olacak?

Güncelleme:

Bingöl Üniversitesi'nde yapılacak olan rektörlük seçiminde Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın seçimlerden en fazla oy alacağı tahmin ediliyor.

Bingöl Üniversitesi 28 Ocak Perşembe günü sandık başına gidiyor. Yaklaşık 160 akademisyenin oy kullanacağı seçimde, Bingöl Üniversitesi rektörlük görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Prof. Dr. Hüseyin Nursoy, Prof. Dr. Alaaddin yüksel ve Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar gibi güçlü isimlerin aday olacağı iddia ediliyor.

Ancak aday olacak isimlerden Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın seçimlerden en fazla oy alacağı konuşuluyor.

Peki, Prof. Dr. İbrahim Çapak kimdir?

1971'de Bingöl'de doğan İbrahim Çapak, İlkokul ve ortaokulu ve liseyi burada tamamladı. Bingöl İmam Hatip Lisesi'nden 1989'da mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı. 1994 yılında adı geçen Fakülteden mezun oldu. 1997 yılında Sakarya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi oldu. 1997 yılında Marmara Üniversitesinde Yüksek lisansını, 2003'te Ankara Üniversitesi'nde Gazali'nin Mantık Anlayışı isimli tezi ile doktorasını tamamladı. Sakarya Üniversitesinde 2006 yılında doçent, 2012 yılda da Profesör oldu.

Çalıştığı Fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013 Ağustos ayında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Mantık Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görevlendirildi.

Halen Kıbrıs Yakın Doğu İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve Kıbrıs İslam Tetkikleri Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır. Başta yazmalar başkanlığı olmak üzere birçok bilimsel kuruluşta yayın kurulu üyeliği yapmakta olan Çapak, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Çapak'ın Türkçe ve yabancı dillerde birçok yayını var.

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bingöl Üst Manşet Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title