Haberler

Yeni Platform Yerel TV Kanallarını Uyduya Taşıyor

Güncelleme:

Ses Astra Anadolu Networks anlaşması ile kurulan yeni platform yerel TV kanallarını uyduya taşıyor.

Dünyanın önde gelen global uydu operatörlerinden SES, ASTRA 31.5 derece Doğu yörünge konumu üzerinde Anadolu Networks projesi ile uzun soluklu bir kapasite anlaşmasına imza attı. Anadolu Networks, 1 Ocak 2013 yılı itibariyle yerel kanallara kapasite kullandırmaya başlayacak.

SES, 24 Aralık 2012'de duyurduğu yeni kapasite anlaşması ile Anadolu Netwoks projesi kapsamında TRT Türk, Karadeniz Kaçkar TV, Kanal 2000 Mersin ve Kanal 15 Burdur ilk taşınan kanalları, ASTRA 31.5E uydusu üzerinden yayınlamaya başladı. Geniş band internet ağı üzerinden gerçekleşecek bağlantı üzerinden sağlanacak teknik altyapı ile hem uygun maliyetler hem de yüksek kalitede yayın yapılması hedefleniyor. ASTRA 1G ile geniş bir bölgede sunulan hizmetler, 2013'ün üçüncü çeyreğinde fırlatılacak olan ASTRA 5B uydusu ile Almanya ve Türki Cumhuriyetler için de önemli fırsatlar sunuyor.

SES Türkiye ve Batı Avrupa Bölge Müdürü Ahmet Eren konuyla ilgili olarak, "Anadolu Networks projesi, sadece yerel kanallara kapasite sağlamanın ötesinde, izleyici potansiyeli ve kanal içeriklerinin gelişmesi için mükemmel bir fırsat. Yerel kanalların, karasal yayın dağıtım sınırlamalarını aşarak tüm Türkiye ve bölgeye ulaşması için, uydu teknolojisinin avantajlarını bu projede somut olarak göreceğiz. Anadolu Networks projesi için SES'in tercih edilmesinden büyük mutluluk duyuyor ve 31.5 derece Doğu yörüngesinde bu önemli büyümeyi desteklemek için heyecanla çalışıyoruz" dedi.

Anadolu Networks Platformu Başkanı Şakir Gürel ise yeni kapasite anlaşması ve proje ile ilgili olarak şunları söyledi; "SES ile çalışmaktan mutluyuz. Firmanın doğrudan eve yayın hizmetleri alanındaki uzmanlığı, bu yeni platform için çok önemli. Türkiye genelinde uydu üzerinden bölgesel ve yerel kanalları dijital olarak sunmak, son derece özel bir proje. Uydu teknolojisi, aynı zamanda ASTRA 5B üzerinde geniş bir alanda Türkiye ve komşu ülkelerdeki büyüme stratejimizi desteklemesi açısından da çok önemli."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karadeniz Türkiye Mersin Astra Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title