Haberler

Yeni Planlar ve Metrolar İle Ataşehir'in Yıldızı Parlayacak

Güncelleme:

Ataşehir'de vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ofisler açıp halk ile beraber planlar hazırlayacaklarını söyledi.

Ataşehir'de vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ofisler açıp halk ile beraber planlar hazırlayacaklarını belirterek, "Planlarla spor tesisleri, kadın ve aile sağlığı merkezleri kuracağız ve farklı bir kent dokusunu ortaya çıkaracağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataşehir Örnek Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Başkan Topbaş'ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ve eski Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın katıldığı mitinge Ataşehirliler büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlara hitap eden Başkan Topbaş, Ataşehir'in imar sorununu çözeceklerini söyleyerek, metro ve ulaşım yatırımlarıyla ilgili müjdeler verdi.

AK Parti Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu ile birlikte Ataşehir'in imar sorununu çözeceklerini ifade eden Başkan Topbaş, "Yönetimlerin yanlışlıklarından dolayı bugün imar konuşuyoruz, tapu konuşuyoruz. Zamanında bu planlamalar yapılsaydı düzenli şehirler kurardık. Dürüst siyasetçinin siyaset yapması zor. Yalan söyleyemezsiniz, iftira atamazsınız. Karşınızda her şeyi söyleyecekler. Şimdi size evlerinizi boşaltın diye gelip Kadir Topbaş imzalı sahte tebligatlar dağıtabilirler. Sakın inanmayız. Kadir Topbaş olarak vatandaşımızın boynunu büktürmem, gözyaşını döktürmem. Hiçbir konuda sizi mağdur edecek, geleceğinizi karartacak karara imza koymam. Bu kadar net ifade ediyorum. Büyükçekmece ve Silivri bölgesi planları askıya çıkmıştı. İmar komisyonu başkanını çağırdım dedim ki bu planları halka sordunuz mu? 'Hayır' dediler. Kararı geri çekin dedim. İtiraz varsa bir sorun var demektir. Planları artık halk ile beraber yapacaksınız dedim. Asla kapalı kapılar ardında plan istemiyorum. Yeni Sahra ve Barbaros Mahallesi'nde planlar yapıldı, itirazlar var. Orada yaşayan insanlarla görüşerek üzerinde çalışın ve planları öyle yapın dedim. Aşık Veysel Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi planları da aynı şekilde. Örnek Mahallesi ve Esatpaşa Mahallesi imar artışıyla ilgili gerekiyorsa oturur konuşuruz. Bunu Fikirtepe'de yaptık" dedi.

"YENİ PLANLARLA FARKLI BİR ATAŞEHİR ORTAYA ÇIKACAK"

"Burada planlarla beraber spor tesislerimizi, kadın ve aile sağlığı merkezlerini kuracağız. İnşallah bu merkezleri kurarak daha farklı bir kent dokusunu ortaya çıkaracağız" diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanları incitmeyecek ama bir şehir olacak şekilde nasıl plan gerekiyorsa ofisler kurup insanların görmesini sağlayacağız. İnsanlar parseli, arsası nasıl oluyor görsün. Birileri araya girip milleti aldatmasın, kimseye fırsat vermeyin dedim. Çünkü siz bize güvendiniz. Hele şimdi İstanbul'un Kadir Abisi dediler ki abi demek büyük bir sorumluluk. Her birinizi kardeş olarak, aile bireyi olarak düşünmek zorundayız. Bana yetki verirseniz bir 5 yıl daha size hizmet edeceğim ama Ataşehir'i özellikle istiyorum. Nimetullah Topu kardeşim çok değerli bir insan. Yetki verirseniz bir görünüz bakınız Ataşehir ne hale gelecek. Sizin mahalleleriniz ne hale gelecek. Birileri TOKİ'yi bahane ederek siyaset yapıyor, inanmayın. Tapular konusunda gerekirse ilçe belediyesine verilen yetkiyi geri aldırır Büyükşehir olarak biz ve TOKİ ile birlikte yapar, sizleri asla üzmeyiz."

"ATAŞEHİR 3 METRO HATTINDAN YARARLANACAK"

Başkan Topbaş, Ataşehir'e yapılacak metro hatları ve ulaşım projelerinden de bahsederek, "Ataşehir'e çok daha farklı hizmet vereceğimizi söylüyoruz. Libadiye Caddesi Esatpaşa Mahallesi otoban girişi isteniyor, bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Giriş çıkışları kolaylaştıracak inşallah. Ataşehir'in 3 ayrı metro hattı geliyor. Sultanbeyli-Kadıköy metro hattı ki E 5'e paralel geçecek. Örnek Mahallesi ile Fetih Mahallesi bundan istifade edebilecek. Bir başka hattımız da Göztepe-Ümraniye Hastane hattı. Yeni Sahra'dan Barbaros Mahallesi, Finans Merkezi'nden geçecek olan bir hat. Bir metro hattımız da Bostancı İDO'dan Çekmeköy'e gidecek ve İçerenköy'den geçiyor. Havaray'dan bahsetmiyorum bile. Onlar çalışılıyor. Ufak yatırımlar onlar" diye konuştu.

"İŞİTME ENGELLİLER İÇİN MERKEZLER KURULUYOR"

Topbaş, çalışan bayanlar için de her ilçeye birkaç tane olmak üzere ilk etapta 100 kreş yapacaklarını ve bu sayının artacağını söyledi. İşitme engelli çocuklar için tedavi merkezleri kuracaklarını da belirten Kadir Topbaş, "İşitme engelli çocuklar için bir merkezi ziyaret ettiğimde çok etkilendim. Bir tanesi 'ilk defa ezan sesi duydum' dedi, çok duygulandım. 0-4 yaş arası müdahale edilirse çocuklar konuşabiliyor. İstanbul'da yeterli sayıda bu tip merkezleri yapacağız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nimetullah Topu Kadir Topbaş İstanbul Ataşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title