Haberler

    Yeni Peugeot 3008'in Türkiye Fiyatı Açıklandı

    Fransız otomobil üreticisi Peugeot, Yeni SUV Peugeot 3008 modelini Türkiye’de satışa sundu. Uzun zamandır merakla beklenen ve tepeden tırnağa yenilenen Peugeot 3008, son beş yılda yaklaşık üç kat büyüyen C-SUV segmentinde teknolojisi ve zengin donanımıyla iddiasını arttırıyor. Yeni SUV 3008, yüksek omuz çizgisi, güçlü ve keskin ön tasarımının yanı sıra yeni ızgarası, yeni far tasarımı, 19” aluminyum...

    Fransız otomobil üreticisi Peugeot, Yeni SUV Peugeot 3008 modelini Türkiye"de satışa sundu. Uzun zamandır merakla beklenen ve tepeden tırnağa yenilenen Peugeot 3008, son beş yılda yaklaşık üç kat büyüyen C-SUV segmentinde teknolojisi ve zengin donanımıyla iddiasını arttırıyor.

    Yeni SUV 3008, yüksek omuz çizgisi, güçlü ve keskin ön tasarımının yanı sıra yeni ızgarası, yeni far tasarımı, 19" aluminyum alaşımlı jantları, krom detayları ve LED ışıkları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ön kısımda başlayan iddialı tasarım çizgisi, arkada aslan pençesi 3D LED stopları birleştiren parlak siyah bant ile devam ediyor. Segmentinde sadece Yeni SUV Peugeot 3008"de sunulan Black Diamond parlak siyah tavan ise aracın premium tasarımını tamamlıyor.

    Optimize edilen mimari sayesinde önemli oranda ağırlıktan tasarruf edilmiş. Önceki nesil ile kıyaslandığında yeni Peugeot 3008 ortalama 100 kg daha hafif.

    /p>

    Yeni nesil, geliştirilmiş i-Cockpit"in sunulduğu iç mekan, kapı içi ambiyans ışıkları, özel kumaş konsol döşemesi ve krom detayları ile elit ve şık bir iç mekan sunuyor. Yeni nesil i-Cockpit"in en önemli öğelerinden birisi olan Full Dijital gösterge paneli, segmentinde sadece Yeni SUV Peugeot 3008"de en alt versiyondan itibaren standart olarak sunuluyor.12,3 inç boyunda tamamen kişiselleştirilebilir animatik göstergeler görsel bir şölen sunarken, orta bölümde konumlandırılan 8 inç ekran, kablosuz şarj, Apple CarPlay gibi üst düzey teknolojik özellikler ve FOCAL müzik sistemi kabin içinde premium sürüş konforu sunuyor.

    GT-Line"da sunulan i-Cockpit® Amplify ise Peugeot i-Cockpit deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Orta konsolda bulunan düğmeyle aktif hale gelen i-Cockpit® Amplify hemen hemen tüm duyuları harekete geçiriyor: ekranın ambiyans ışığının parlaklığı ve rengini değiştirerek görmek, ses sisteminin ekolayzırı ve ses ayarlarıyla duymak, beş farklı programa sahip masajlı koltuklarla dokunmak, kokulu havalandırma ızgaralarıyla koklamak.

    Sürücü ve beraberindeki yolculara iki farklı sürüş teması sunuluyor. Dinamik bir sürüş tarzını beraberinde getiren "Boost" ve sakin sürüşler için "Relax" olmak üzere iki faklı tema söz konusu. Her iki tema da sürücü ve beraberindeki yolculara benzersiz bir sürüş deneyimi sunmak üzere yapılandırılabiliyor.

    Kalite, i-Cockpit® Amplify ile sunulan kokularda da kendini gösteriyor. Kokular uluslararası üne sahip parfümerler Scentys ve Antoine Lie ile birlikte geliştirildi.

    Aracın 520 litre (VDA 210) olan bagaj hacmi ise 432 litre olan önceki nesil ile kıyaslandığında 90 litre kadar arttı. Arka koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi 1580 litreye kadar arttırılabiliyor.

    Yeni SUV Peugeot 3008, sunduğu tasarım, konfor ve teknolojik özelliklerinin yanı sıra gelişmiş güvenlik sistemleri ile de dikkat çekiyor. Araç, aktif şerit takip sistemi, aktif kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi (tamamen durdurma özelliği ile), aktif güvenlik frenleme sistemi, yorgunluk algılama sistemi, aktif trafik işareti tanıma sistemi, güvenli takip mesafe uyarı sistemi, akıllı far sisteminden oluşan ileri sürüş destek sistemlerine sahip.

    Yeni SUV Peugeot 3008"de sunulan bir çok özellik kullanıcıların gündelik hayatlarını kolaylaştırmakla birlikte aynı zamanda daha da konforlu bir sürüş sunuyor. Yeni 3008 ile birlikte sunulan otomatik bagaj sistemi ile bagaj kapağı tek bir ayak hareketi ile açılıp kapatılabiliyor. Üst paketlerde sunulan deri koltuk özelliğinde ise 5 farklı masaj seçeneği (segmentinde sadece Yeni 3008"de sunuluyor), koltuk hafızası ve ısıtma özellikleri dikkat çekiyor. Kabin içi konforunu en üst seviyeye taşımak adına sunulan ve kapasitif ekrandan elektronik olarak kişiselleştirilebilen 3 farklı parfüm seçeneği ise segmentinde sadece Yeni 3008"de sunuluyor.

    Bir önceki nesil 3008"e göre 62 mm artırılan dingil mesafesi ile segmentinin en iyi diz mesafelerinden birisini sunan Yeni SUV Peugeot 3008, bir önceki nesilden 82 mm daha uzun ve benzer genişliğe sahip, yerden yükseklikte 22 cm ile fark yaratırken bir önceki nesile göre 1 cm azalan toplam yükseklik, yeterli baş mesafesi sunmasının yanında aerodinamik özellikleri geliştiriyor.

    Yeni SUV Peugeot 3008"de, ağırlığı azaltılmış, yüksek dayanımlı, kalitesi kanıtlanmış EMP2 platformu, blue teknolojisine sahip dizel BlueHDi, ödüllü Turbo PureTech benzinli motorları ve EAT6 tamotomatik şanzıman kullanılıyor.

    Yeni Peugeot 3008"de ürün gamında üç adet benzinli motor/şanzıman kombinasyonu yer alıyor; 1.2L PureTech 130 S&S 6MT 6 vitesli manuel şanzıman, 1.2L PureTech 130 S&S EAT6 vitesli otomatik şanzıman, 1.6L THP 165 S&S EAT6 vitesli otomatik şanzıman… BlueHDi teknolojisine sahip dizel motor manuel ve otomatik şanzıman kombinasyonları ise şöyle; 1.6L BlueHDi 120 S&S 6MT 6 vitesli manuel şanzıman, 1.6L BlueHDi 120 S&S EAT6 vitesli otomatik şanzıman…

    Yeni SUV Peugeot 3008, Access, Active, Allureve GT-Line olmak üzere dört farklı donanım paketi ile satışa sunuluyor. Yeni 3008, 87 bin 900 TL"den başlayan fiyatlarla 22 Ekim"de satışa sunuluyor. Kasım ve Aralık aylarında toplam 2 bin adetlik bir satış hedefleniyor.

    Yeni Peugeot 3008 Sochaux Fabrikası"nda üretilirken Fransız Trémery ve Douvrin fabrikaları ise tüm motor seçeneklerini üretip tedarik ediyor. Bu yönüyle Yeni Peugeot 3008 SUV "Origine France Garantie" Fransa Orijinal Garantisi etiketiyle bantlardan çıkıyor.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Türkiye Peugeot Apple Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title