Haberler

Yeni Parti Zirvesi Silivri'de

TUTUKLU bulunan Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan'ın ekim ayında Silivri Cezaevi'nin açık görüş alanında partisinin Başkanlık Divanı toplantısını yaptığı ve Haziran ayında yapılacak genel seçimler için örgüte 'yol haritasını belirleyin' talimatı verdiği ortaya çıktı. Toplantıda Silivri'deki duruşmalarda Özkan'a yöneltilen 'taze fasulye' ve 'yırtık pantalon' sorularının halka anlatılması da konu oldu. Toplantının fotografları da ilk kez ortaya çıktı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde oturan Yeni Parti'nin Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İrfan Pınarbaşı, 850 günden bu yana tutuklu bulunan Tuncay Özkan'ın, Adalet Bakanlığı'ndan aldığı izinle 22 Ekim 2010 günü saat 10.00'da Silivri Cezaevi'nde partinin Başkanlık Divanı toplantısını yaptığını söyledi.

Toplantıya Genel Başkan Vekili Ruşen Özmen, Genel Sekreter Perran Gökçe, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Nihat Karslı, Bihin Edige, Mehmet Kabasoğlu, Ufuk Abbasoğlu, Sener Akkaynak, Neşe Şen Akyiğit, İrfan Pınarbaşı, Ezgi Deniz Urunga, Oya Esen ve İsmail Okçay katıldı.

Yeni Parti'den yapılan yazılı açıklamada da, Divan Başkanlığı toplantısının gündem maddelerinin, 'Yeni yol haritası üzerine görüşlerin değerlendirilmesi, parti organlarında değişikliğe gidilmesi, tüzük kurultayı, kurultay öncesi olası MKYK ve başkanlık divanı değişikliklerine yönelik çalışma ve Tuncay Özkan'ın taze fasulye ve yırtık pantolon sorularıyla ilgili olarak divanı aydınlatması' olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre Tuncay Özkan açılış konuşmasında, Türkiye'nin karşısına çıktığında toplumun bir bölümünün kendisini 'düşman', bir bölümünün ise, 'bizim oğlan' olarak gördüğünü söyledi. Kendisi ve parti üyelerinin tek isteğinin bu ülkenin birliği, beraberliği ve mutluluğu olduğunu anlatan Özkan, şunları söyledi:

"Ülkenin sorunlarını yan yana koyduğumuzda, bu sorunların çözümü için bizlere ihtiyaç olup olmadığını düşünmek gerekir. İnsanlar neden diğer partiler yerine Yeni Parti'ye geliyor ya da terk etmiyor. Bunu iyi sorgulamak lazım. Cehalet karşısında sabırla mücadele edilmesi gerekiyor. Bundan sonraki rotamız, toplumun ihtiyaçlarına göre belirlenecek. Ben, hayatımı buna adadım. Bu kavgada misyonumuz, bu ülkenin refahı ve insanının mutluluğudur."

Türkiye'de halka 'çağ atlacak' projeleri bulunduğunu söyleyen Özkan, "Bu toprakların çok değerli olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle de tek başıma da kalsam bu kavgayı sürdüreceğim. Toplumsal sorumluluğum misyonumdur" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Bu kavga, benim bireysel kavgam ile devam etmez, bu nedenle örgütlü olunması gerekir. Değiştirebileceğimiz şeyler için mücadele etmek, değiştiremeyeceklerimiz için bir kazanım oluşturmak boynumuzun borcudur. Silivri'den çıkıp sizlerle birlikte olmak çok önemli. Ancak bana suçumu söylemeyen ve buradan çıkartmayan sisteme karşı kararlılığımızı devam ettirmemiz halinde başarılı olacağımıza inanıyorum. Ben bedeli ne olursa olsun çıkmak istemiyorum, aksi halde zaten içeri girmezdim. Ülkem için burada ölmek gerekirse ölürüm ama sokaklar da yapacak daha çok işimiz var."

CHP İLE İTTİFAK

Yeni Parti Genel Başkan Yardımıcısı İrfan Pınarbaşı da, Tuncay Özkan'ın cezaevinde Türkiye'nin gündemini yakından izleyerek sürekli somut projeler ürettiğini belirtti. Pınarbaşı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir partinin Başkanlık Divanı toplantısının cezaevinde yapıldığını anlatırken şöyle konuştu:

"Sayın Özkan ile Haziran ayında yapılacak seçimler öncesinde çalışmalarının ön hazırlığını yaptık. İzlenecek rotayı nasıl belirleyeceğimize karar verdik. 61 il, 221 ilçe ve 180 beldede teşkilatlanmamızı tamamladık. 8 bin üyeye ulaştık. Haziran seçimlerinden önce tabanımızın sesini dinleyerek CHP ile ittifak yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz. Partilerin değil bu ülkenin geleceğini düşünmek zorundayız."

İrfan Pınarbaşı, gündem maddeleri arasında yer alan 'taze fasulye' ve 'yırtık pantolon' konusuna da değindi. Bunların duruşmalarda Özkan'a sorulduğunu belirten Pınarbaşı, "Silivri mahkemelerinde trajikomik olaylar yaşanmaya devam ediyor. Duruşmada Özkan'a birkaç kez 'taze fasulye yer misiniz, sever misiniz?' diye sorulmuş. Ardından, '20 yıldır yırtık pantolon ile dolaşıyormuşsunuz doğru mu?' denilmiş. Artık adaletsiz yargılama, demokrasinin bittiği ve gelindiği noktayı gösteren bu soruları da parti olarak gündeme almakta ve tartışmakta sakınca görmedik. Tüm bunları Haziran seçimlerinden önce ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle dolaşıp anlatacağız" dedi.

İrfan Pınarbaşı yaklaşık iki saat süren toplantının sonunda Tuncay Özkan ve Başkanlık Divanı üyelerinin cezaevinde hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title