Haberler

Yeni Osmanlı Dizisi İddialı Başlıyor

Osmanlı İmparatorluğu'nun en parlak dönemi 'Lale Devri'nin bitmesine neden olan Patrona Halil isyanının perde arkasının anlatıldığı 'Osmanlı'da Derin Devlet' dizisi, 11 Nisan Perşembe günü Samanyolu TV'de başlıyor.

Yapımcılığını 'Her şey Film'in, yönetmenliğini Kumral Pakel'in, senaryosunu ise 'Nakkaş' grubunun yazdığı 'Osmanlı'da Derin Devlet'te, 'Patrona Halil' isyanının içyüzü, kimlerin isyanı nasıl başlattığı, devlet içerisinde dönen komplolar, Osmanlı devleti için çalışan ve gerçek bir kimlik olan Pehlivan Halil üzerinden anlatılıyor.

Usta oyuncu Orhan Kılıç'ın kahraman 'Pehlivan Halil' olarak izleyici karşısına çıkmaya hazırlandığı, 'Patrona Halil'i Devrim Saltoğlu'nun canlandırdığı dizide, Hazım Körmükçü, Sinem Öztufan, Mehmet Atay, Mehmet Aslan, Adnan Koç, Özge Sezince, Saydam Yeniay, Yılmaz Şerif, Leyla Göksun, Cem Uçan, Emrah Elçiboğa, Tuğçe Karaoğlan, Nurettin Sönmez, Hasan Yağız, Muhammed Cangören, Perihan Savaş, Erkan Taşdöğen, Erdoğan Ünlü, Elit Çam, Murat Makar, Duygu Palamutçu gibi başarılı oyuncular rol alıyor.

OSMANLI'DA DERİN DEVLET'İN HİKAYESİ

Sürgündeki Acem Şahı Tahmasp tahtına oturur oturmaz Osmanlı'dan kaybettiği toprakların iadesini isteme küstahlığında bulunur. Bunun üzerine Padişah III. Ahmet Han, Lale Devri şairi Nedim'in meşhur beyitiyle bu duruma şöyle yanıt verir; "Bu Şehri İstanbul ki bi misli bahadır / Bir tek taşına bütün Acem mülkü Fedadır.'

İKİ HALİL'İN MÜCADELESİ BAŞLIYOR

Oysa Şah çoktan İstanbul'a adamlarını yerleştirmiş, hedefi Padişah ve Damadı Nevşehirli İbrahim Paşa olan bir isyan hazırlığına başlamıştır. Özellikle Nevşehirli İbrahim Paşa'dan hoşnut olmayan bürokratlardan bazıları çeşitli vaatlerle saf değiştirip Acem tarafına geçmiş, devletin içinde darbe için derin bir yapı kurmuştur. Ayasofya Vaizi İspirizade, eski İstanbul kadısı Zülali Hasan Ağa ve Nevşehirli İbrahim Paşa'nın damadı olan Kaymak Mustafa Paşa bu çetenin başını çekmektedir. Çete, yeniçeri ve İstanbul esnafı üzerinde karizmatik bir etkisi olan Patrona Halil'i, Dilruba isimli bir cariyeyi hediye ederek kendi saflarına çeker. Nevşehirli İbrahim Paşa'yı öldürmesi için Patrona ve adamlarının önüne atar. Hain bir pusuya düşen İbrahim Paşa'nın hayatını son anda ortaya çıkan bir yeniçeri istihbarat subayı kurtarır. İsmi Pehlivan Halil'dir. Bizzat padişahın kendisine asileri bulmak için yemin etmiş bir serdengeçtidir. Lale Devri'nin kanlı isyan günlerinde iki Halil'in mücadelesi böylece başlamış olur.

Kaynak: Star / Magazin

Mustafa Paşa Lale Devri İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title