Haberler

Yeni Osb Ordu Ekonomisine Çağ Atlatacak

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ufuk Ünal, Ordu'da yeni yapılacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni yatırımcılara yer açacağını ve Ordu'nun ekonomisini geliştireceğini söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ufuk Ünal, Ordu'ya yapılacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi hakkında açıklamalarda bulundu. Eski Organize Sanayi Bölgesinde Ordu'ya gelecek yatırımcılara gösterebilecek yer olmadığını belirten Ünal, Altınordu ve Ünye ilçelerine yapılacak olan sanayi bölgeleri ile Ordu ekonomisinin gelişeceğini vurguladı. Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın 2. sanayi bölgesi için çalışmalar yürüttüğünü aktaran Ünal, arazi tahsisinde uygulanacak olan yöntem hakkında bilgiler verdi.

"ORDU'NUN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİR TANESİ"

Ordu'nun en büyük sorunlarının başında OSB olduğunu ifade eden Ünal, "Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesidir. Bakanlıklara ilettiğimiz projelerden bir tanesi OSB idi. Bizim şuanki mevcut OSB de yer kalmadı, yatırımcıya yer gösteremiyoruz. Hali hazırda bulunan sanayi bölgemizi çokta anlamlı kullandığımız söylenemez. OSB içerisinde kullanılmayan arazi çok fazla. Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık bey, yeni organize sanayi bölgesi ile ilgili bize yardımcı olacağını söylemişti ve gerçekten bu konu üzerinde duruyor. 2. Organize Sanayi Bölgesinin çalışmaları Altınordu'da devam ediyor. Ayrıca, Ünye'de yapılması planlanan OSB için kamulaştırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Artık organize sanayi bölgelerimizin çok hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Yatırımcı Ordu'ya gelecek istihdam alanı açacak 200-300 kişiye iş imkanı sağlayacak ama yer yok bunun hemen giderilmesi gerekiyor" dedi.

"2 YILDA İMALATA BAŞLANACAK"

Yeni organize sanayi bölgesinde uygulanacak olan arazi tahsisine değinen Ünal, "Bölge için arsa tahsisi yapan firmalar Bakanlık tarafından kontrol edilecek. Bakanlık 6 aylık periyotlarla arsa tahsisi yapan firmaları kontrol ederek 1 yıl içerisinde projeyi hayata geçirmesi 2 yıl içerisinde de imalata başlaması kriterlerine bakacak. Eğer bu süreleri zamanında kullanamıyorsa, arsa tahsisi o firmadan alınarak başka bir firmaya devredilecek" diye konuştu.

"ÖNCELİK İSTİHDAMI FAZLA OLAN FİRMALARA VERİLMELİ"

Ordu'nun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde önceliğin imalat sanayisi ve istihdamı en fazla yapacak firmalara verilmesi gerektiğine dikkat çeken Meclis Başkanı Ünal, "Arazi tahsisinde öncelik imalat sanayine verilmelidir. Bu doğrultuda olursa amaç bir kişiyi zengin etmek değil, Ordu ekonomisine katkı sağlayacak firmaları hayata geçirmek olacaktır. Bu şekilde olursa Ordu ekonomisi için dönüm noktası olacak ve 200-300 belki daha fazla insanımız iş sahibi olacaktır. Bu girişimlerle birlikte Ordu ekonomisi çağ atlayacak" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

organize sanayi bölgesi altınordu ufuk ünal Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title