Haberler

Yeni Müdür Basınla Buluştu

Düzce’ye geçen hafta atanan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Küroğlu, basına tanışma toplantısı düzenledi.

Düzce'ye geçen hafta atanan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Küroğlu, basına tanışma toplantısı düzenledi. Nemci Küroğlu toplantıda Düzce'de yapılandırmadan faydalanmak için toplam 5 bin 756 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Geçen hafta Düzce SGK İl Müdürlüğüne atanan Nemci Küroğlu basın ile bir araya geldi. Toplantıda KHK ile SGK Borçlarının yapılandırılması ile ilgili olarak bilgiler veren Küroğlu; 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, esnaf sanatkarlara, oda aidatları başta olmak üzere, SGK, belediye, vergi dairesi gibi pek çok alanda borçlarını yapılandırma imkanı tanıdığını ifade etti. Nemci Küroğlu ayrıca Düzce'de yapılandırma için 5 bin 756 kişinin Düzce SGK İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptığını da ifade etti. Nemci Küroğlu; Küroğlu, " Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçları için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden, 19/ 08 /2016 tarihine kadar geçen süre için hesaplanacak enflasyon farklarının ödenmesi halinde bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının tahsilinden vazgeçilecektir. Ayrıca borçların peşin olarak ödenmesi halinde gecikme zammı ve gecikme cezası yerine alınan enflasyon farkının da sadece yüzde 50'si tahsil edilecek, kalan yüzde 50'si ise silinecektir" dedi.

Düzce'de 5 bin başvuru yapıldı

Yapılanma süresince bugüne kadar Düzce'de başvuruda bulunan kişilerle ilgili olarak sayısal veriler de veren Küroğlu, toplam 5 bin 765 kişinin yapılandırmadan faydalanmak için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Nemci Küroğlu, "Genel Sağlık Sigortası 795, işveren 2770, Bağ-Kur 2120, SGDP 71 olmak üzere toplam 5756 başvuru yapıldı. 4/a kredili emeklilik başvuru sayısı 70 ve 4/b kredili emeklilik başvuru sayısı 15'tir. 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin yer alan başvuru süreleri, kanunda belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 25.11.2016 tarihine kadar uzatılmıştır. İlk taksit ödeme süresine ilişkin son ödeme tarihinde ise herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

Son tarih 25 Kasım

SGK İl Müdürü Necmi Küroğlu, işveren ve sigortalıların müracaatlarını 25 Kasım 2016 tarihine kadar e- sigorta kanalıyla, elden ya da posta yoluyla işyerinin veya sigortalı kaydının olduğu ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik merkezlerine yapabileceklerini dile getirerek, işveren ve sigortalıların son güne kalmadan yeniden yapılandırma müracaatlarını yapma uyarısında bulundu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title