Haberler

Yeni Minare Sokak İftarı'yla Açıldı

Menemen'de geçtiğimiz yıl Bozalan Köyü'nde kurulan iftar sofrasında, Köy Camii'ne yeni minare isteyen köylülere, bir sonraki Ramazan ayında yeni minarenin hizmete açılacağı sözünü veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; yeni minarenin...

Menemen'de geçtiğimiz yıl Bozalan Köyü'nde kurulan iftar sofrasında, Köy Camii'ne yeni minare isteyen köylülere, bir sonraki Ramazan ayında yeni minarenin hizmete açılacağı sözünü veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; yeni minarenin açılışını Bozalan Köyü'nde kurulan iftar sofrasında köylülerle birlikte yaptı.

Menemen Belediyesi, Bozalan Camii yenilendikten sonra eski minarenin Camii'den küçük kaldığını ve görünmediğini söyleyen köylülerin yeni minare talebini karşılamakla kalmayıp, Köy Camii'ne gasilhane ve yeni tuvaletler de kazandırdı.

Bozalan Köyü'ne verdiği sözü yerine getirdiğini belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Geçtiğimiz yıl yine burada kurduğumuz sokak iftarımızda Köy Muhtarımız, 'Başkanım Camii'miz yeni yapıldı ama minaremiz ufak kaldı, görünmüyor' dedi. Burada geçen yıl vermiş olduğumuz söz doğrultusunda yaptığımız yeni minaremiz, bunun yanında ihtiyaç görülen gasilhane ve tuvaletler Bozalanlı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun"dedi.

Bozalan Köyü'nün yanı sıra Günerli ve Yahşelli Köylerinde de minare yaptıklarına dikkat çeken Başkan Şahin; ilçe merkezinde Kazım Karabekir Camii'nin su basmanına kadar olan bölümü ile minarelerin kaba inşaatını gerçekleştirdiklerini, Ulukent'te ise 450 metrekare alanda sıfırdan camii inşa ettiklerini belirtti.

6 yıl önce Menemen'de sokak iftarlarını başlattığında kendisine, "Başkanım sokak iftarında ne işin var, herkesin evinde yiyecek bir topan ekmeği, içecek bir tas çorbası var' diyenlerin haksız da olmadıklarını ancak, sokak iftarları düzenleme amaçlarının farklı olduğunu anlatan Başkan Şahin;şunları kaydetti: "Sokak iftarları, yoksullukla alakası olmayan iftar sofraları. Bu iftar sofralarımızı, birlik ve beraberliğimizi artırmak adına daha ne yapabiliriz düşüncesiyle hayata geçirdik. Çünkü bu ülkenin birliğe, dirliğe ihtiyacı var. Görüyoruz ki; birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmak adına sokak itfalarımıza hemşehrilerimiz yoğun katılım sağlıyor. Ülkemizi içten ve dıştan yıkmaya çalışanlar, bu birlikteliği görünce bundan çark edeceklerdir. Bu birliğe destek veren, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne, bu bayrağın tek bayrak olduğuna, bu milletin tek millet olduğuna ve bunun adı da Türk Milletidir, destek veren bütün henşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu duygularla tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını gönülden kutluyorum"

"MİNAREYİ YAPAN YOLU DA YAPAR"

Konuşmanın ardından, Bozalan Köyü Camii minaresinin inşaatını gerçekleştiren minare ustası Muzaffer Alptüzün'e plaket takdim ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Şahin; Bozalan Köyü'ne hizmetlerinden dolayı kendisine çiçek takdim ederek, tüm köylüler adına teşekkürlerini ileten Köy Muhtarı Selahattin Acar'ın açılış töreninde gündeme getirdiği 500 metrekare yolun parke taş döşenmesi talebinin de en kısa sürede karşılanacağını belirterek; "Minareyi yapan, parke taşı da yapar. Biz 'Halka hizmeti Hakk'a hizmet' olarak görüyor ve bu düşünceyle hizmet üretiyoruz" dedi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bozalan Köyü Muhtarı Selahattin Acar ve minare ustası Muzaffer Alptüzün, Bozalan Köyü Camii İmamı Dursun Aydın'ın duaları eşliğinde yeni minare, gasilhane ve tuvaletlerin açılış kurdelesini kesti. Köy Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından, iftar sofrasında buluşan Bozalan Köyü sakinleri, dualar eşliğinde birlikte oruç açtılar - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title