Haberler

Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri"

Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesince düzenlenen "Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri"nin konuğu gazeteci Ruşen Çakır oldu.

Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesince düzenlenen "Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri"nin konuğu gazeteci Ruşen Çakır oldu.

MÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Aydoğan Boschele'nin öncülüğünde Marmara Üniversitesi Medya Merkezi Stüdyosu'nda düzenlenen seminer kapsamında, gazeteci Ruşen Çakır, öğrencilerle bir araya geldi.

"Yeni Medya ve Haber" isimli oturumda konuşan Çakır, öğrencilere medyascope.tv adresi üzerinden yaptıkları video temelli habercilik çalışmalarını anlattı.

İlk yayınlarını geçen sene 20 Ağustos'ta canlı yayın imkanı tanıyan sosyal paylaşım ağı Periscope üzerinden yaptıklarını aktaran Çakır, şu anda politikacılardan bisikletseverlere kadar birçok içerikle yayın yaptıklarını dile getirdi.

Çakır, gönüllü olarak bir araya gelenlerle yayınları gerçekleştirdiklerini ifade ederek, yayınlardan para kazanmadıklarını, masrafları ise çeşitli fon ve destekçilerin yardımlarıyla karşıladıklarını kaydetti.

"Yeni bir ana akım mecra yaratmayı hedefledik"

Farklı kesimleri bir araya getirdiklerini söyleyen Çakır, yeni bir ana akım mecra yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Çakır, çalıştıkları haber içerikleriyle yurtdışında yaşayan vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandıklarına işaret ederek, çalışmalarının dünyanın farklı ülkelerindeki yayın kuruluşlarının da dikkatini çektiğini aktardı.

Medyadaki sorunlara da değinen Çakır, yaptıkları video temelli yeni nesil haberciliğin basın özgürlüğü sorunlarıyla ilgili olmadığını dile getirdi.

Çakır, şöyle devam etti:

"Bizim bu yaptığımız olay, basın özgürlüğü konusunda sorun yaşamayan ülkelerde çok daha başarılı yapılıyor. Yapmaya çalıştığımız şey, Türkiye'de medyadaki yaşanan sıkıntıların bir sonucu değil. Aslında bizim yaptığımız, daha küresel bir şeyin parçası. Dünyadaki yeni medyanın geldiği, gelmesi gereken yerleri ararken bulduğumuz bir şey."

Ruşen Çakır, gelecek aylarda ise öğrencilerle Periscope üzerinden bir araya gelerek, önceden kayıt olmak şartıyla çeşitli konferanslar yapacakları bilgisini verdi.

Konuşmasının ardından, Çakır'a, MÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Ruşen Çakır Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title