Haberler

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Gevrek'in Cezası Düşürüldü

PTT 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’un geçtiğimiz sezon Tokatspor ile oynanan iç saha maçından sonra sahaya girdiği ve maçın hakemine sözlü saldırıda bulunduğu için 440 günlük rekor cezaya çarptırılan Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in cezası 255 güne düşürüldü.

PTT 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un geçtiğimiz sezon Tokatspor ile oynanan iç saha maçından sonra sahaya girdiği ve maçın hakemine sözlü saldırıda bulunduğu için 440 günlük rekor cezaya çarptırılan Kulüp Başkanı Adil Gevrek'in cezası 255 güne düşürüldü.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından yapılan açıklamada, Adil Gevrek ve Nusret Öncü'nün cezalarının yarı yarıya indirildiği görüldü.

PFDK, gerekçeli kararını şöyle açıkladı:

"01.02.2015 tarihinde, Malatya İnönü Stadında oynanan Yeni Malatyaspor - Tokatspor Spor Toto 2. Lig Beyaz grup müsabakasında Yeni Malatyaspor Kulübü başkanı Adil Gevrek'in müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle, FDT'nin 41/1-b maddesi uyarınca takdiren 75 Gün Hak Mahrumiyeti ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, müsabaka hakemine yönelik hakem soyunma odası koridorlarında hakareti nedeniyle FDT'nin 39/2. ve 39/3. Maddesi uyarınca 1 YIL Hak Mahrumiyeti ve 30.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle 440 Gün Hak Mahrumiyeti ve 43.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiş cezanın infazı tamamlanmamıştır. Kulüp vekilinin FDT'nin 39/2. ve 41/1-b maddelerinin ilgililer lehine değişiklikler getirdiği bu nedenle yargılamanın iadesini talep ettiği ancak talimatta yalnızca 39/2. Maddenin ilgili lehine değişiklik içerdiği anlaşıldığından talebin kısmen kabulü ile müsabaka hakemine yönelik hakem soyunma odası koridorlarında hakareti nedeniyle FDT'nin 39/2. ve 39/3. Maddesi uyarınca verilen cezanın 6 Ay Hak Mahrumiyeti ve 30.000 TL para cezası şeklinde değiştirilmesine ve toplam cezanın 255 Gün Hak Mahrumiyeti ve 43.000 TL para cezası olarak belirlenmesine" karar verilmiştir.

Kurul aynı gerekçelerle Nusret Öncü'ye verilen cezaları da Adil Gevrek' in ki gibi yarı yarıya indirdi. Cezasından dolayı yaklaşık 6 aydır Yeni Malatyaspor adına hiçbir resmi evraka dahi imza atamayan Başkan Adil Gevrek, kendisine verilen cezanın 195 günlük bölümünü tamamladı. Geriye 60 günlük cezası kalan Gevrek, ligin 9. haftasında oynanacak Denizlispor maçıyla birlikte yeniden tribünlere dönecek.

25 Ekim'de İnönü Stadı'nda oynanacak maçta protokol tribününde yerini alacak olan Gevrek'in bu süre zarfında yeni bir ceza almaması gerekiyor. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Yeni Malatyaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title