Haberler

Yeni Malatyaspor'da İrfan Buz Eleştirilere Yanıt Verdi

Son 3 haftada 1 puan toplayabilen Yeni Malatyaspor’da Bandırma maçı hazırlıkları başladı.

Son 3 haftada 1 puan toplayabilen Yeni Malatyaspor'da Bandırma maçı hazırlıkları başladı. Teknik Direktör İrfan Buz, kredilerini tükettiklerini söyledi.

Nurettin Soykan Tesisleri'nde yapılan çalışmada takımın moralinin bozuk olduğu gözlenirken, Teknik Direktör İrfan Buz antrenman öncesi futbolcularıyla uzun bir toplantı gerçekleştirdi.

İdman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buz, kulüpte ödemelerden kaynaklı sıkıntılar olduğu yönünde çıkan haberlere açıklık getirerek, "Yönetimimizle alakalı tüm çabalar yapılıyor ve herhangi bir sıkıntımız yok. Ufak tefek sıkıntılar her kulüpte yaşanır ama bizde yok" dedi.

Geçen hafta sonu deplasmanda oynadıkları ve 2-0 yenildikleri müsabakada coşkulu bir Göztepe olduğunu ve buna cevap veremediklerini ifade eden Buz, "Kötü oynadığımız bir müsabaka. Şöyle söyleyeyim. Coşkulu bir Göztepe vardı. Bizden daha çok istediler, buna cevap veremedik. Göztepe bizden daha iyi oynadı, onları tebrik ediyoruz. Kendi sahasında bu avantajlarını kullandılar" diye konuştu.

"Böyle saçma sapan kartlar görülmez"

Buz, son haftalarda aldıkları kötü sonuçlardan dolayı hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarını da ifade ederek, "Şimdi baktığınız zaman biz hiçbir bahanenin arkasına sığınmadık. Bu müsabakadan evvel bakabilirsiniz 3 tane arkadaşımız cezalıydı. Azubuike önemli bir oyuncumuz, Caner önemli bir oyuncumuz, yine Sadık Çiftpınar çok önemli bir arkadaşımız. Biz hiç bahane etmeden çıktık aslanlar gibi mücadele etmek istedik ama olmadı. Kötü oynadık, kaybettik. Bu maçta da baktığınızda, bunun üzerine gitmeye çalışıyoruz. Ancak şunu da söyleyeyim arkadaşlar, maçı bir daha izleyin. 5 tane sarı kart Malatyaspor, Göztepe'nin hiçbir sarı kartı yok. Maçın başlarında ikili mücadelelerde hemen sarı kartı yedik. Ben arkadaşlarıma şunu söyledim, böyle saçma sapan kartlar görülmez. Ama mücadele içerisinde zaman zaman kartlar olabiliyor. Kadro derinliğimizde zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ancak dediğim gibi kadromuza güveniyorum. Bu kadro şimdiye kadar bu puanı aldıysa demek ki diğer takımların önündeydi. Kaldı ki biz sezon başında bu ligi sürklase edeceğiz diye bir şey söylemedik. Hepimiz diyoruz ya 'haddimizi bileceğiz' diye. Böyle dalgalı durumlar olabilir. Biz kendimizi gerçekten tenkit ediyoruz" diye konuştu.

"Bizim kredimiz vardı, o krediyi yedik"

Buz, alınan kötü sonuçların fikstürün son 3 haftasının zorlu olmasından kaynaklı mı olduğu yönünde sorulan bir soruya ise, "Şimdi ben geriye gittiğim zaman Pereira ve Sedat Eskişehir maçında oynamadı. Şimdi Göztepe için empati yapın. İkinci devre onlar bize gelecek. Tam tersi olsa. Biz ne diyeceğiz, Bismillahirrahmanirrahim seyircimizin önünde, yeni stadımızın içerisinde 'buyurun alın 3 puanı' öyle mi diyeceğiz. Öyle mi olacak yani. Ben de bunu soruyorum yani. Kardeşim adamlar kendi sahasında oynuyor. Lider geliyor, bilenecek. Adamları yensen 7 puan fark olacak arada. Eğer bu takım 26 puan aldıysa, diğerleri de üstüne çıkamadıysa daha ne yapalım arkadaşlar. O zaman çekilelim kenara özür mü dileyelim aldık diye puanları. Biz puanları verelim mi arkadaşlar. Adamın biri geliyor bana soruyor, 'halimiz ne olacak hocam' diyor. Küme düşeceğiz dedim yani. Ne bekleniliyor. 29 puanda geçen sene Karabük bütçesiyle ilk devreyi bitirdi. Şurada bizim 4 maçımız var. 3 tanede şuanda maçımız var. Diğer takımları da saymak lazım. Onlar da bir camia. Biz sürklase edemeyiz. Biz bunu söylemedik. Demek ki iyi puanlar aldık. Şimdi 2 puana düştü. Bizim kredimiz vardı, o krediyi yedik. Bittik o kredi şimdi o kredinin üstüne çıkmaya çalışacağız" şeklinde cevap verdi.

"Yönetimimizle alakalı tüm çabalar yapılıyor ve herhangi bir sıkıntımız yok"

Buz, kulüpte ödemelerden kaynaklı sıkıntılar olduğu yönünde çıkan haberlere de açıklık getirerek, "Yönetimimizle alakalı tüm çabalar yapılıyor ve herhangi bir sıkıntımız yok. Ufak tefek sıkıntılar her kulüpte yaşanır ama bizde yok. İyi de çalışıyoruz yönetimimiz gerçekten. Onu da gidereceğiz. Hiç alakası yok. Bir o, ikincisi herhangi bir grupla falan hiçbir alakası yok. Şehrimi çok iyi tanıdığım için artık, beni pek fazla şaşırtmıyor. Ama ben onları gerçekten seviyorum. Ben onlara diyorum ki, onlar bize geldiğinde bize o kadar destek verdiler ki Giresun maçında, bizi ittiler. Onlar da bize çok yardımcı oldu. Bu haftada zorlu bir, ciddi bir Bandırma müsabakasına çıkacağız. Önce onu düşünmemiz gerek. Onları yenip devam edeceğiz yolumuza " dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yeni Malatyaspor İrfan Buz Bandırma Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title