Haberler

Yeni Kurulan Ülkeye En Çok Başvuruyu Türkler Yaptı

Güncelleme:

Hırvatistan ile Sırbistan arasında kurulan Liberland'a vatandaşlık başvurusu için dünyada en çok ilgiyi gösteren Türkiye oldu.

Hırvatistan ile Sırbistan arasında 7 kilometrekarelik alanda kurulan 'Liberland'a vatandaş olmak için binlerce kişinin başvuru yaptığı, en çok ilgi gösteren ülkenin ise Türkiye olduğu belirtildi.

TARAFSIZ BÖLGE

Çek Cumhuriyeti vatandaşı Vit Yedliçka, Hırvatistan ile Sırbistan arasında kalan ve tarafsız bölge olduğunu öne sürdüğü küçük bir alanda 'Liberland' isimli 'devlet' kurdu. Yedliçka Hırvatistan'ın Zmeyavets şehriyle Sırbistan'ın Başki Monoştor şehirleri arasında kalan yedi kilometrelik bölgenin ne Sırbistan'a ne de Hırvatistan'a ait olduğunu, dolayısıyla 'tarafsız bölge' olduğunu savundu.

VATANDAŞLIK BAŞVURULARINI ALMAYA BAŞLADI

Mottosu 'Yaşa ve diğerlerinin yaşamasına izin ver' olan devlet, vatandaşlık başvurularını liberland.org adlı internet sitesinden kabul etmeye başladı.

'Devlet başkanı' Yedliçka Çek olduğu için resmi dili Çekce olan devletin tam adının Özgür Liberland Cumhuriyeti olduğu ve Monako, Hong Kong ve Lihtenştayn gibi ülkelerden ilham alınarak kurulduğu ifade edildi.

EN ÇOK BAŞVURU TÜRKİYE'DEN

Liberland'a vatandaşlık başvurusu için dünyada en çok ilgi gösterilen ülkenin ise Türkiye olduğu ortaya çıktı. Sitede kurulan forumlarda devlet hakkında bilgi almaya çalışan Türkiyeli kullanıcıların sayısı diğer ülke vatandaşlarını solladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Vit Yedliçka Hırvatistan Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (128)

akılmobilWeb@haberler.com:

aklı olan gider vatandaşını bukadar soyan bir ülke daha söyleyin.. not:aldığınız maaşın nekadarı vergiye gidiyor hesapladınızmı hiç

306
6
yanıtYanıtla
haydi hayırlısı:

turkleri kabul ederken dikkat edin. zaman içerisinde ulkeniz işgal olabilir. zira turklerin en buyuk özelliği bilicsizce cocuk sahibi olmak. bu yuzden dikkat edin. örf adetleri cok farklıdır. cağa uygun değildir.

20
96
yanıtYanıtla
Ak gençlikmobilWeb@haberler.com:

Kızılbaşlar size yol göründü

8
70
yanıtYanıtla
Soyguncu:

Türkiye Devleti vergilerle vatandaşının kanını emen, yaşam kalitesini düşürmek için elinden gelen ne varsa yapan bir ülke. Sizin double yolunuza bilmem ne yapayım, öğretmenim 29 yaşına geldim atama bekliyorum, 3 kere polisliğe basvurdum, basvuradıgım yer kalmadı, 800 liraya calısmaya itiliyoruz marmaraya binecek param yok !! marmarayınıza tukureyım !!

72
5
yanıtYanıtla
SüleymanMobil-IOS:

BIZIMKİLER BEDAVA MEZAR BULSALAR ATLARLAR YETERKİ BEDAVA OLSUN

56
2
yanıtYanıtla
CACIKYAN:

adam gibi adam, RECEP TAYYIB ERDOGAN adamin dibiii, ,

24
34
yanıtYanıtla
n.b.c:

hdpliler oraya gitsin

30
27
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ CCC...mobilWeb@haberler.com:

Kürtler burada boşuna çabalamayın bak avrupalı olacanız başvuruyla da alıyorlar zaten. hadi yol göründü

30
25
yanıtYanıtla
N.B.CmobilWeb@haberler.com:

KROLAR VE KIZILBAŞLAR GİTSİN ....ULKEMİZ TEMİZLENSİN...GİTSELER SÜPER OLUR....

13
40
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

liberland ozgurluk ulkesi. Biz ortadogu insaniyiz ozgurlugun anlamini bilmeyiz danimarkaya calismaya gideriz veya iltica ederiz adamlar hosgorulu ve iyiliksever olduklari icin bizi kabul eder ev verirler komsularin bahcede ustsuz gunesldndiginden sikayetci oluruz uulkenin ozgurlugu gozumuze batar gece gunduz sikayetci oluruz. Liberland yoneticileri size sesleniyorum ortadogulu insana vize bile vermeyin biz nankoruz gelip sizin ozgurlugunuzun temeline dinamiti dosemeye calisiriz

40
5
yanıtYanıtla
Tüm 128 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title