Haberler

Yeni Kurulan Altı Eylül Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Büyükşehir olan Balıkesir'de yeni kurulan Altı Eylül Belediyesi, ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. İlk toplantıda AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyelerinden komisyonlar oluşturulurken, belediyenin 2014 yılına ait 9 aylık geliri 121 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Altı Eylül Belediye Meclisi Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi'nde ilk olarak divan katipleri, meclis başkan vekilleri ve daimi encümenler kapalı oylama ile seçildi. Toplantıda konuşan Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Bu görevi ifa etmeyi seçmenlerimiz sizlere verdi. Meclisimizin hayırlı, uğurlu olmasını niyaz ediyorum" dedi.

Yapılan oylamada 28 kabul oyu ile 1. Meclis Başkan Vekili Birol Şahin, 31 kabul oyu ile 2. Meclis Başkan Vekili Mustafa Kalınoğlu seçildiler. Meclisin divan katipleri ise 28'er kabul oyu ile Yasemin Akkol, Bekir Yurttekin oldu. Daimi Belediye Encümenine Ümit Demirbaş, Adnan Demirtaş, Cüneyt Barlin seçildiler. Toplantının bir diğer maddesinde Balıkesir Sürdürebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği'ne asil olarak İsmail Çoban ve yedek olarak Hasan Avcı seçildi.

BAŞKANA YURT DIŞI VİZESİ

Toplantının ikinci oturumunda Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun gerektiğinde davetlere katılmak üzere yurt dışına çıkışına onay verildi. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak için 3 ay süreliğine Başkan Kafaoğlu'na yetkilendirildi. Toplantının bir başka maddesinde yeni kurulan Altı Eylül Belediyesi'nin kurumsal bir yapıya kavuşması için logo tasarımı yapılmasına karar verildi. Bunun için de 5 kişilik bir komisyon kurularak yarışma tertip edilmesi karara bağlandı. Toplantının son kısmında belediyenin 9 aylık gelir gider durumu açıklandı. Buna göre belediyenin 9 aylık geliri ve gideri 121 milyon 250 bin TL olarak saptandı. Öte yandan Altı Eylül Belediye Meclisi'nde komisyonlar şu isimlerden oluştu;

"İmar Komisyonu; Hasan Avcı, Ümit Demirbaş, Mustafa Kalınoğlu, Sevil Tabak Aksoy, Ayşe Uçar Keçecioğlu. Plan ve Bütçe Komisyonu: İsmail Çoban, Mehmet Kelemençe, Dinçer Orkan, Şerafettin Özdemir, Ahmet İşlek. Tarife Komisyonu; Fikret Kocaman, Murat Adısanoğlu, Cemal Alabaş, Ayhan Candemir, Kezban Çuhadar. Çevre ve Sağlık Komisyonu: Bahar Vidin, Fikret Kocaman, Hasan Avcı, Hüseyin Karaboyun, İsmail Sarsılmaz, Kırsal Alan. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu; Cemal Alabaş, Faruk Özen, Adnan Demirtaş, Nadir Atlı, Rafet Topalak. Temel Haklar, Aile ve Kadın Sorunları Komisyonu: Birol Şahin, Yasemin Akkol, Bahar Vidin, Sevil Tabak Aksoy, Kezban Çuhadar. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu; Mehmet Kelemençe, Bekir Yurttekin, Murat Adısanoğlu, Nazif Eren, Rafet Topalak. AB ve Dış İlişkiler Komisyonu; Mesut Eray, Mustafa Kalınoğlu, Ahmet Şen, Eyüp Uygur, Ahmet İşlek. Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Halkla İlişkiler Komisyonu; Ahmet Şen, Yasemin Akkol, Cüneyt Barlin, Şerafettin Özdemir, Rafet Topalak."

Altıeylül Belediyesinin bir sonraki meclis toplantısının 5 Mayıs pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zekai Kafaoğlu Birol Şahin Balıkesir Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title