Haberler

Yeni Köprünün Ayaklarından Boğaz Manzarası

Güncelleme:

3. boğaz köprüsünün ayakları tamamlanırken ayakların yapımında kullanılan kule vinçten çekilen fotoğraflardaki boğaz manzarası görenleri hayran bıraktı.

İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde Sarıyer Garipçe Köyü ile Anadolu yakasında Beykoz Poyrazköy arasında yapımı süren 3'üncü boğaz köprüsünün 322 metrelik ayakları tamamlandı. Ayakların yapımında kullanılan kule vinçten çekilip sosyal medyada paylaşıyan fotoğraflardaki boğaz manzarası ise görenleri hayran bıraktı.

AYAKLARIN İNŞAASI TAMAMLANDI

İstanbul Boğazı'nda 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra, yap- işlet- devret modeli kapsamında 10 yıl 2 ay 20 günlük yatırım+işletme süresiyle IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Astaldi S.P.A. ortaklığı tarafından yapımı 3'üncü köprünün 322 metre yüksekliğindeki ayakları bir süre önce tamamlandı.

DÜNYANIN EN UZUN ASMA KÖPRÜSÜ OLACAK

Proje kapsamında yer alan yaklaşık 115 kilometre uzunluğunda otoyol ve bağlantı yolları, viyadükler, otoyol köprüleri ve tüneller ile üçüncü Boğaz Köprüsü'nün yapımında yaklaşık 6 bin 500 kişi çalışıyor. Tamamlanması durumunda, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş asma köprüsü, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü, 322 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun kulesine sahip asma köprüsü unvanlarına sahip olacak.

HAYRAN BIRAKTI

Proje kapsamında kesilen ağaçlar nedeniyle sık sık tartışmalara da konu olan üçüncü köprünün yapımında kullanılan bir kule vinçten çekilip, sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğraflar, ayakların son halini gözler önüne serdi. 322 metreden muhteşem Boğaz manzarası görenleri hayran bıraktı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Garipçe Sarıyer Beykoz Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

xboy:

rant rant rant. . . . . . . . . . .

13
13
yanıtYanıtla
ÖNDERIMIZ ABULLAH GÜL:

siz köprüyü yapmaya devam edin. bizim önderimiz güleryüzlü tatli dilli ABDULLAH GÜLDÜR. . .

6
5
yanıtYanıtla
asilMobil-ANDROID:

atakan sizde tuturmuşsu.uz yok ağaç kesilecek arkdaş yol medeniyettir tabi anlayana ağaç ağaç ağaç alah rızası bu ağaç kafalılar ağaç kadar insana deyer verseydiker ülkemizde sorun çıkmazdı

5
5
yanıtYanıtla
4×4. ®©Mobil-ANDROID:

keske araclar uça bilsede kopruler yapilmasa insan olduklarini zannedenler avcilardan kadikoye 2,5 saatte gidiliyor yolmu varki keyfe keder yapilmiyor herhalde kopruler ihtiyac varki yapiliyor

6
0
yanıtYanıtla
vatansever:

bu tür konuları seçim zamanı geldiğinde ek bir kağıtla referandum yapmak lazımdır. istanbul boğazına üçtane köprü yapmak bir geline üçtane gerdanlık takmak gibidir olmaz. suyun altından yol yapmak mümkün iken, estetik açısından tercih yanlış olmuş. vatana millete hayırlı olsun sonuçta hizmettir.

1
5
yanıtYanıtla
C.H.P Mobil-ANDROID:

ağaç ağaç diye ağlayanlar, hiç ağaç diktinizmi.?

5
1
yanıtYanıtla
oyun bozan:

Agac doga bahane gezikafalilik vandallik sahane yahu sukredin bre geri zekalilar boyle calisan bir hukumetiniz var yangel yat osman tipi olsa iyi olurdu degilmi?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title