Haberler

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı Sürüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yeni Kömürhan Köprüsü ve tüneli inşaatı, - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın inşaatı gezmesi, - Çalık'ın konuşması, Yeni Kömürhan Köprüsü ve tüneli inşaatı sürüyor- AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: - "Köprü ve tünelin hem Doğu Anadolu'ya hem Güneydoğu'ya ciddi katkısı olacak"- "Bu proje inşallah kardeşliğe, barışa, sevgiye, gönül köprülerinin oluşmasına vesile olur" Elazığ ile Malatya'nın Karakaya Baraj Gölü üzerinden bağlantısını sağlayan Kömürhan Köprüsü'nün yanına inşa edilen 660 metre uzunluğundaki modern köprü ve tünel çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yeni Kömürhan Köprüsü ve tüneli inşaatı, - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın inşaatı gezmesi, - Çalık'ın konuşması, Yeni Kömürhan Köprüsü ve tüneli inşaatı sürüyor- AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: - "Köprü ve tünelin hem Doğu Anadolu'ya hem Güneydoğu'ya ciddi katkısı olacak"- "Bu proje inşallah kardeşliğe, barışa, sevgiye, gönül köprülerinin oluşmasına vesile olur" Elazığ ile Malatya'nın Karakaya Baraj Gölü üzerinden bağlantısını sağlayan Kömürhan Köprüsü'nün yanına inşa edilen 660 metre uzunluğundaki modern köprü ve tünel çalışmaları sürüyor.AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürlüğünce başlatılan "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi" çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Şantiye alanında işçilerle bir süre sohbet eden Çalık, daha sonra beraberindekilerle köprü ve tüneli gezdi.Çalık, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Orta Anadolu ve Akdeniz'in Doğu Anadolu'ya bağlantısının Kömürhan Köprüsü'nden gerçekleştiğini söyledi.Türkiye'yi duble yollarla donattıklarını belirten Çalık, daha önce Kömürhan Köprüsü'nde yaşanan trafik sorununu bu projeyle rahatlatacaklarını ifade etti.Projeyi Doğu Anadolu'ya kazandırdıkları için mutluluk duyduklarını dile getiren Çalık, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Müteahhit firmaya ise ayrıca teşekkür ediyorum. Karayollarının Malatya'da yaptığı işlerde sıkıntılar yaşadığımız yerler oldu. Şu an Malatya'da yapılan 2 tünelin bitişi en az 2 yıl önce olması gerekiyordu. Karahan ve Erkenek Tüneli'nde zeminlerin maalesef yumuşak çıkması nedeniyle ciddi manada sıkıntılar yaşadık. İnşallah Karahan Tüneli'nden kış girmeden geçişin sağlanacağı bildiriliyor" diye konuştu.Elazığ-Malatya karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesinin ardından Kömürhan Köprüsü'nün bulunduğu noktada trafik akışını daha da rahatlatmak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğünce başlatılan projenin önemine işaret eden Çalık, şunları kaydetti: "Köprü ve tünelin hem Doğu Anadolu'ya hem Güneydoğu'ya ciddi katkısı olacak. Mesafe kısalırken, virajlardan dolayı kazalar da azalmış olacak. Ayrıca Elazığ ile Malatya arasında gönül köprüsünü kuvvetlendirmiş olacak. Biz Elazığ ile Malatya'ya 'bir elmanın yarısı' diyoruz. Bölge olarak hem Elazığ'ın hem Malatya'nın birlikte güçlenmesi, yanına Tunceli'yi, Bingöl'ü, Van'ı ve diğer illerimizi almasıyla çok daha güçlü bir bölge haline gelmesini istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bölgemiz için yapılan bu 161 milyonluk yatırım inşallah hayırlı olur. Bu proje inşallah kardeşliğe, barışa, sevgiye, gönül köprülerinin oluşmasına vesile olur."

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık Ak Parti Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title