Haberler

Yeni Keşfedilen Fosil, Üreme Biyolojisinin Tarihini Yeniden Yazıyor

Güncelleme:

Çin'de keşfedilen 250 milyon yıllık bir omurgalı kertenkele fosili, türün üreme tarzına dair varsayımları altüst eden yeni kanıtlar ortaya koydu.

Çin'de keşfedilen 250 milyon yıllık bir omurgalı kertenkele fosilinin canlı doğum yaptığı ortaya çıktı. Böylece yalnızca yumurtlayarak ürediği kabul edilen türün, geçmişte canlı doğum yapmış olduğu ortaya çıktı.

GEÇMİŞTE CANLI DOĞUM YAPTIĞI KANITLANDI

Science Daily'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Çin, ABD, Avrupa ve Avustralya'dan paleontologlardan oluşan uluslararası araştırma ekibi, Çin'in güneydoğusundaki Luoping biyotasında karnında canlı bir embriyo taşıdığı anlaşılan bir "sunturlu-kafalı kertenkele" fosili keşfetti. Bilim adamları bunun önceden yalnızca yumurtlayarak ürediği düşünülen türün geçmişte canlı doğum yaptığının kanıtladığını ifade etti.

YALNIZCA YUMURTLAYARAK ÜREDİĞİ KABUL EDİLİYORDU

Canlı doğumun genelde memelilere özgü olduğunu, fakat bazen bazı yılan ve kertenkelelerde yavrularının ana rahminde yumurtadan çıktığı durumlara rastlandığını belirten bilim adamaları, fakat timsahlar, kuşlar, dinozorlar ve ptezorlar gibi kara omurgalılarının dahil olduğu "Archosauromorpha" familyasının yalnızca yumurtlayarak ürediğinin kabul edildiğini belirtti.

YUMURTLAMA ÖZELLİĞİNİ BALIKLARDAN ALIYOR

Yumurtlamanın bugüne dek biyolojide birçok türün ilkel üreme hali olarak görüldüğü vurgulayan araştırmacılar, özellikle canlıların denizden karaya çıkışını tasvir eden teorilerde kara sürüngenlerinin yumurtlama özelliğini, öncüleri olan amfibiyanlardan ve balıklardan aldığının yaygın olarak kabul edildiğinin altını çizdi.

KABUL EDİLEN ANLAYIŞI YIKTI

Orta Triasik dönemde Çin'in güneyindeki sığ sularda yaşayan uzun boyunlu, omurgalı bir kertenkele türü olan "Archosauromorph"un canlı doğum yaptığını kanıtlayan fosil bulgusunun, suda yaşayan canlıların üreme biçimlerine dair anlayışı altüst ettiği vurgulandı.

Kaynak: AA / Teknoloji

Avustralya Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title