Haberler

Yeni Keçiören Bulvarı'nın İlk Etabı Tamamlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen ve Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatması amaçlanan Yeni Keçiören Bulvarı'nın Basınevleri bölümündeki ilk etabı bitirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen ve Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatması amaçlanan Yeni Keçiören Bulvarı'nın Basınevleri bölümündeki ilk etabı bitirildi. Etap, 4 Temmuz Pazartesi trafiğe açılacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Fatih Köprüsü'ne alternatif olacak Yeni Keçiören Bulvarı'nın, Keçiören trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatacağını bildirdi.

"2 köprü, 1 alt geçit ve 1 hemzemin kavşaktan oluşan 3 katlı Basınevleri Kavşağı, 3 ay gibi kısa sürede 400 kişilik ekip ve onlarca iş makinesiyle 7/24 çalışılarak tamamlandı." ifadesini kullanan Üçpınar, Basınevleri'nde, Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasında 420 metre uzunluğunda, Selçuklu Caddesi ile Gülhane Caddesi yönünde ise yaklaşık 250 metre uzunluğunda bir köprü yapıldığını açıkladı.

Gülhane Caddesi ile Basın Caddesi arasında 2 geliş 2 gidiş olmak üzere bir alt geçit, bunların bulunduğu kavşakta depolama alanının yüksek olması için 50 metre çapında hemzemin kavşak yapıldığı bilgisini de veren Üçpınar, Basınevleri'nde yapılan, Selçuklu Caddesi ile Gülhane Caddesi yönündeki köprünün trafiğe açılacağını, Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasındaki köprünün de projenin ikinci etabı olan,Samsun Yolu kesişimi çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmete gireceğini belirtti.

Üçpınar, Samsun Yolu kesişiminde 1 köprü ve 2 alt geçit yapımı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Keçiören Selçuklu Üçpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title