Haberler

Yeni Kar Dalgasına Hazırlık Yapıyor

Buz yükünün yıkıcı etkisini onarmak için SEDAŞ ekipleri gece gündüz demeden dondurucu soğuk havaya aldırmadan çalışmalarını sürdürüyor.

SEDAŞ ( Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş.) Acil Hizmet Ekipleri, şiddetli kar, tipi ve dondurucu soğuk altında enerjisiz köy guruplarına yeniden enerji verilebilmesi için 105 ekip ve 212 personelle yoğun bir şekilde mücadeleyi, son hızıyla sürdürmeye devam ediyor. SEDAŞ çoğunluğu İzmit'in kuzey kırsal mahallerinde buz yüküyle oluşan hasarları gidermek üzere, elektrik şebekesinde yenileme ve tesis çalışmalarını geceye ve soğuğa aldırmadan gerçekleştiriyor.

Dışarıda 5 dakika bile durmanın neredeyse mümkün olmadığı dondurucu soğuğa ve kararan havaya aldırmadan gece de özveriyle çalışmalarını sürdüren ekiplere, yöneticileri tarafından olası iş kazalarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuluyor. Özellikle arazi içinde buz yükünün etkisi ile iletkenlerin bağlı olduğu izolatörlerin yerinden çıkması nedeniyle, direklerin üzerine çıkarak, izolatör değişimi ile montajını yapan SEDAŞ ekip elemanları, bu gece çalışmaları sırasında arazide donma tehlikesi ile de karşı karşıya kaldılar.

Özellikle Kocaeli, Gebze ve Sakarya da yüksek mevkiilerde Grup köyleri besleyen enerji nakil hatlarında buz zerrecikli yağan ve iletkenlerin etrafında 15 santime varan, kalınlıkta buz kütlesinin oluşması sonucu kilometrelerce uzanan enerji nakil hatlarında özellikle durdurucu direklerin iletkenler üzerindeki buz yükünün ağırlığı, beton, demir ve ağaç direklere ve iletkenlere hasar verirken, abone kablolarını da koparttı. İletkenlerin kopmasına, izolatörlerin kırılması ve bağlantı noktalarından çıkmasına, grup köylerin enerjisiz kalmasına yol açtı.

SEDAŞ Kandıra yolu üzerindeki ve Körfez ve Hereke ilçelerine ait dağ köylerinde ekipleri ile adeta doğa koşuları ile de mücadele ediyor. AFAD ile işbirliği yapan SEDAŞ, yolların açılması sayesinde arızalara araçlarla gidebilme imkanına kavuşarak, buz yükünden kırılmış direkleri yeniliyor. SEDAŞ ekiplerinin yer yer araziden geçen ve hasar görmüş olan alçak ve yüksek gerilim enerji nakil hatlarına ulaşımını arazi koşulları etkilese de SEDAŞ ekipleri, adeta komando gibi karda mücadeleyi sürdürüyorlar. SEDAŞ ekipleri enerji vermek ve arızalara müdahale için doğa koşullarıyla da mücadele ediyorlar. SEDAŞ yetkilileri, bölgede kesintilerden etkilenen halkın yapılan çalışmaları gördüklerini ve bu anlamda SEDAŞ ekiplerinin büyük hasarı ortadan kaldırmak üzere yaptıkları çalışmalar sırasında verdikleri destek ve gösterdikleri anlayışa çok teşekkür ettiklerini belirttiler. TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu da sahada yaptıkları tespitler sonrası gözümle görmesem inanmazdım ifadelerini kullanarak, "Bu bir doğal afet. Elektrik Şebekesinde 30 yıldır ben böyle bir şey görmedim."dedi.

Yıkılan direkler için malzeme sevkiyatı yapan ve vinç temini ile direklerin çukurlarını açmak üzere kepçe sağlayan ve iş makinası girmeyen bazı yerlerde kazma ve kürekle de çalışan SEDAŞ ekipleri, zorlu mücadelelerle sahadaki ekiplerinin gece gündüz demeden yaptığı özverili çalışmalarıyla enerjisiz köy gruplarına enerji vermeyi sürdürüyorlar.

FOTOĞRAFLAR: SEDAŞ Şebeke Operasyon Ekiplerinin çalışma görüntüleri.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title