Haberler

Yeni İtfaiye Araçları Tanıtıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Adanalılara daha kaliteli hizmet vermek amacıyla aldığı yeni itfaiye araçlarının tanıtımı Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Adanalılara daha kaliteli hizmet vermek amacıyla aldığı yeni itfaiye araçlarının tanıtımı Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirildi.

İlçe belediye başkanları, belediye bürokratları, ilgili belediye personeli ve Adanalıların katıldığı törende söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2 yıl 2 aylık hizmet süresi geride kalırken, Büyükşehirin hizmet araçları filosuna 340 yeni araç eklendiğini açıkladı. Başkan Sözlü, "Yeni aldığımız 13 adet itfaiye aracımızın tanıtımı için bugün buradayız. 2016'da; 1 adet 44 metre merdivenli, 2 adet 32 metre merdivenli, 1 adet 28 metre merdivenli itfaiye aracı, 4 adet merdivenli araç, 9 adet dar alan arazözü, 9 adet saatte 450 metreküp kapasiteli su pompası aldık. Dönemimizde Adana Büyükşehir Belediyesi araç filosuna 340 yeni araç eklemiştir. Bakım onarım ve yakıt maliyetlerimiz henüz ilk yılın sonunda azalmaya başlamıştır. Bunu da vilayet ekseninde hizmet vermemize rağmen başardık" dedi.

"HİZMET ARACI FİLOMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ"

Yeni alınan araçların dünya itfaiyecilik teknolojisinin geldiği son noktadaki araçlar olduğunu belirten Başkan Sözlü, "Aldığımız araçların hepsi son dönem yeni teknoloji ürünü. Araçlarımız ağırlıklı olarak yerli üretim yapan firmalardan alınıyor. Böylece ülkemizin döviz kaybını azaltıyoruz ve aynı zamanda yüzde 40 civarında maliyet düşürüyoruz. 2014 yılında 52, 2015'te 179, 2016'da şu ana kadar 109 araç aldık. Toplamda 340 araç oldu. Allah nasip ederse ASKİ'ye de önümüzdeki dönemde 50'nin üzerinde araç alacağız. Yeni araçlarımız, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin verimliliğini, kalitesini artıracak. Gerek şehir merkezinde, gerek kırsalda problemlere ulaşabilmeyi ve sorun çözümünü kolaylaştıracak araçlar olacak. Toplu taşımada kullanılacak otobüsler almaya devam edeceğiz. Aldığımız ve alacağımız araçlar hizmete yönelik. Makam aracı almıyoruz" diye konuştu.

"İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIMIZIN SONUCU"

Tanıtımı yapılan yeni itfaiye araçları arasında yüksek merdivenli araçlar bulunduğunu kaydeden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

"Yüksek binalarda meydana gelebilecek yangın ve benzeri sorunlarda, üst katlara ulaşmak, insanlarımızın emniyetini, can güvenliğini tespit etmek açısından, yüksek merdivenli araçlar gerekli. İnşallah bu araçlara gerek kalmaz ve bekleyerek ömürlerini tamamlarlar. İtfaiyemiz can güvenliğimiz için olmazsa olmaz. Gönül ister ki onlara hiç iş düşmesin. Verilen, harcanan para da helal olsun. Modern itfaiye araçlarının alınması, insan hayatına önem veren bakış açımızın bir yansımasıdır.Toplam 13 araç, yaklaşık 11 milyon liraya mal oldu. Şu ana kadar itfaye araçlarına 21 milyon lira harcandı. Tüm bunlar, Adana'da hizmetin kalitesini artırıyor, belediyenin nitelikli hizmeti vatandaşa ulaştırması noktasında hedeflerini yükseltiyor."

"HİZMET SÜRECEK, ADANA BÜYÜYECEK"

Belediye olarak tasarrufa önem verdiklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Mesai arkadaşlarımız, bürokratlarımız; bu makinelerin seçiminde, Adana'ya uzun yıllar hizmet vermesi konusunda ince eleyip sık dokudular. Hizmet aracı ve makine sayısını 340 adet artırdık. Hala geçmişten daha az yedek parça harcıyoruz, daha az bakım masrafı yapıyoruz. Yeni makinelerin garantiden hariç normal sarf malzemeleri ve bakım masrafları vardır. Bunlara rağmen eskiye oranla daha az masraf yaparak bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Bütçemiz; Büyükşehir ve ASKİ'de 2 buçuk kat arttı. Bizim Hükümetten özel torpilimiz yok. Buralardan kıstık, para çoğalttık, toplanamayanları aktardık. Allah nasip ederse teslim aldığımıza oranla bütçeyi 3 katına da çıkaracağız. Her şeye rağmen Adana büyüyecek. Adanalıların desteği var arkamızda. Yukarıda sığındığımız Cenab-ı Allah var. Ramazan Ayı'ndayız. İnşallah Ramazan'ın da rahmeti ve bereketi var. Tüm bunlarla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi Adana'da köprümüz yapılıyor. Allah nasip ederse 2017 yılının sonunda hizmete açacağız. Sadece Adana'nın değil, Türkiye'mizin, Cumhuriyet döneminin en büyük köprülerinden biri. Adnan Menderes Bulvarı'nda çevre ve rekreasyon düzenlemesi yapıp, orayı Adana'ya kazandıracağız. Hizmet yolunda önümüzde hiç bir engel tanımıyoruz. Adana'da söz verdiğimiz gibi yol, altyapı hizmetleri yapılacak. Bu yıl toplam bin 500 km asfalt dökeceğiz. ASKİ bu yıl büyük altyapı yatırımları gerçekleştirecek. Kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi döşeyecek. İçme suyunda, Çatalan suyunu OSB de dahil olmak üzere, Adana'da götürülmesi gereken her yere ulaştıracak." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title