Haberler

Yeni Hükümetin Genel Sağlık Sigortasında Revizyon Planı

Güncelleme:

Yeni hükümetin ilk işi genel sağlık sigortasında revizyon. Yeni sistemde üç farklı prim uygulamasından vazgeçilecek. Tek primle sigortalı olma rakamı 50 lira olarak öngörülüyor.

Çalışmaya göre, yeni dönemde herhangi bir işyerinde çalışmayanlar için üç farklı prim uygulamasından vazgeçilecek. Sadece tek bir prim ile çalışmayanlar sigortalı sayılacak.

3 PRİMLİ SİSTEM

Genel sağlık sigortasının (GSS) revizyonu için yapılan çalışmalarda önce çıkan model, "50 TL prime sağlık hizmetlerinden yararlan" olarak belirlendi. Genel sağlık sigortasının zorunlu olması durumundan ise vazgeçilmeyecek. Şu anki uygulamaya göre, gelir testine girdikten sonra evdeki kişi başına aylık geliri 549 TL'den az olanlar prim ödemiyor. Geliri 549 TL'den bin 647 TL'ye kadar olanların aylık prim miktarları 65 TL. Aylık geliri bin 647 TL'den 3 bin 294 TL'ye kadar olanların GSS primleri 197 TL oluyor. Yani yeni sistem maliyetleride azaltıyor.

MALİYET 60 LİRA

Genel sağlık sigortası kapsamında verilen sağlık hizmetleri için yapılan incelemede, kamuya kişi başı aylık ortlama maliyetin 60-70 TL arasında olduğunun belirlendiği; bu nedenle de 50 TL'lik prim oranının makul olabileceği ifade ediliyor. Kalan tutar ise devlet tarafından finanse edilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sağlık Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (3)

BAĞ-KUR EMEKLİSİ:

ESNAF BAĞ-KUR EMEKLISİ . OLANA. KADAR. SGP PİRİMLERİNİ DÜZENLI ÖDEYEMEDIĞIMIZ İÇİN 57 yaşına. Kadar Kendimiz ve Bakmakla Mükellef Olduğumuz Eşimiz Çocuklarımız Hiç Sağlık Hizmetlerinden Yararlanamadık AKPARTİ. nin 2007 De Getirdiği Yasayla Pirimlerini Ödeyemeyen ÇALIŞAN Esnaf Bağ-Kur''lu ve SSK İşçiler Sağlık Hizmeti Aldılar Şimdiden Yeni 62 Hükümet''in Ayda 50 TL sıyla Genel Sağlık Hizmetlerinden 18 Yaş Üzeri Herkes Yararlanacak ne Güzel. Proje AKPARTİYİ. Tebrik Ederim; Çok Iyi

0
3
yanıtYanıtla
Merve:

İssis çok puan jazanmussin tebrik ederim

0
0
yanıtYanıtla
fatih göktepe:

Allah sizden razı olsun. nankörlere hiçbir şeyi beğendiremezsiniz. komadaki insanları sigortası yok diye hastahane kapısından kovanlarıda biliriz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title