Haberler

Yeni Hafriyat Döküm Alanı Oluşturuldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek, rastgele dökümleri önlemek için Orduzu bölgesinde mevcut katı atık bertaraf tesisi yanındaki birinci hafriyat döküm alanından sonra ikinci bir hafriyat döküm alanı daha oluşturdu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek, rastgele dökümleri önlemek için Orduzu bölgesinde mevcut katı atık bertaraf tesisi yanındaki birinci hafriyat döküm alanından sonra ikinci bir hafriyat döküm alanı daha oluşturdu.

Yeşiltepe bölgesi MOTAŞ yanında oluşturulan 100 dönümlük hafriyat döküm alanında, 1 Temmuz'dan itibaren hafriyat döküm işlemlerine başlanacağı bildirildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yeşiltepe bölgesi, MOTAŞ Genel Müdürlüğü yanında Kuzey Kuşak Yolu bitişiğinde oluşturulan hafriyat döküm alanı sayesinde Malatya genelinde yaşanan rastgele hafriyat dökümlerinin önüne geçileceği belirtildi. Yeni hafriyat döküm alanının, başta inşaatçılar olmak üzere vatandaşların da işlerini büyük oranda kolaylaştıracağı ve büyük oranda çevre kirliliğinin önüne geçileceği ifade edildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan 100 dönümlük hafriyat döküm alanının etrafının çitlerle çevrildiği, ayrıca nizamiye, altyapı, kantar ve teker yıkama ünitesinin de yapıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "Hafriyat döküm alanının 1 Temmuz itibariyle hizmete girmesiyle birlikte alan dışına hafriyat dökenlere cezai işlem uygulanacak. Hafriyat denetimi için Büyükşehir Belediyesi tarafından 7/24 denetim yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan sıkı kontroller neticesinde, belirlenen alan dışına döküm yapanlara Çevre Bakanlığı tarafından belirlenen cezai müeyyideler uygulanacak. Hafriyat alanına gelen atıklardan Büyükşehir Belediyesi cüzi bir ücret alacak. Verilen bilgilere göre, alana dökülen topraktan ton başına 1.5 lira, inşaat atığından 2 lira, tadilat ve molozlarda da torba başına 1 lira ücret alınacak" denildi.

Oluşturulan hafriyat alanının 3 milyon m3 kapasiteli olduğu belirtilerek, bu alanın hizmete girmesiyle birlikte Malatya'nın önemli bir çevre sorunundan kurtarılacağı kaydedildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hafriyat Yönetim Planı'nı Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirerek, Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki devri için talepte bulunduğu kaydedildi. Sürecin devam ettiği yetki talebinde, bugüne kadar Türkiye genelinde 6 ilin yetki devrini aldığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ise 7. il olacağı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşiltepe Malatya Orduzu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title