Haberler

Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Hızlandırma Programı'nın bugüne kadar 200'ün üzerinde teknoloji şirketinin kurulmasına öncülük ettiğini bildirdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Hızlandırma Programı'nın bugüne kadar 200'ün üzerinde teknoloji şirketinin kurulmasına öncülük ettiğini bildirdi.

ODTÜ Teknokent tarafından bu yıl 12'ncisini düzenlenen, YFYİ Hızlandırma Programının ödül töreni, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kök, Programın bugüne kadar 200'ün üzerinde teknoloji şirketinin kurulmasına öncülük ettiğini, ilki 2005 yılında düzenlenen programa 8 binden fazla başvuru geldiğini anlattı.

Kök, Program ile destekledikleri girişimci sayısının her geçen gün arttığını, çeşitli ödüller ve eğitimlerle onların yollarını açtıklarını belirterek, "Esas ödülümüz ise girişimcilerimizin başarılı bir şirket olarak iş hayatına ve dünyaya çıkmaları ve ülkemizi her platformda en iyi şekilde temsil etmelerinin yolunda ihtiyaç duydukları her türlü desteğin ODTÜ Teknokent tarafından sağlanıyor olmasıdır." diye konuştu.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş da Türkiye'de zor günler yaşandığını, ancak bilimdeki, teknolojideki gelişmeler ve girişimci enerjisinin kendilerini çok motive ettiğini dile getirdi.

Şu anda ODTÜ Teknokent olarak 80 milyon lira yatırım değerinde 2 bina yapımına başladıklarını söyleyen Kızıltaş, "15 Temmuz'u yaşadık, ancak ardından 2 hafta içinde 45 milyon liralık kredi aldık. Yeni bina yatırımımıza başladık. Neden bunları yaptık? Gerçekten güzel sonuçlar çıkmaya başladı. Biliyoruz ki, bilimi, teknolojiyi, girişimcilerimizi desteklediğimizde bu ülkeyi kalkındırabileceğiz. Bunu gördüğümüz için hiç gazı kesmeden devam etmek istedik." diye konuştu.

Ödül törenine, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, TEB Bölge Direktörü Süleyman Kahraman ve Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üttü de katıldı.

-YFYİ Programında ödül alanlar

Yeni Fikirler Yeni İşler Programında finale kalan 22 proje arasından 100 bin lira ve ABD San Francisco'da yer alan T-JUMP Hızlandırma Merkezi'nde eğitim ve demo hakkı sunan Elginkan Vakfı büyük ödülünü kazanan proje "Isıteks" oldu.

Programda halk oylamasında birinci "Talasa", ikinci "Profit", üçüncü "Matmas" isimli projeler olurken, Siber Güvenlik Değerlendirmesi Ödülü, "W Media" adlı projeye verildi.

Diğer ödüller ve kazanan projeler de şöyle:

"- Onedio Özel Ödülü: W Media, Deplike, Planot

- OSTİM Ödülü: Momentum

- ODTÜ Teknokent Özel Ödülü: Otsimo ve Diplike

- Arçelik Büyük Ödülü: Talassa

- Microsoft Büyük Ödülü: W Media

- Savunma Sanayi Müsteşarlığı Özel Ödülü: Isıteks

- TEB Büyük Ödülü: İndisera"

Ayrıca ödül alan tüm gruplara da 50 bin lira değerinde "T Jumpe Ventures Ödülü verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title