Haberler

Yeni Evli Çiftin Bebek Acısı

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yaşayan ve yaklaşık bir yıldır evli olan Behzat Kurban (32) ile Özlem Kurban (39) çifti, bebeklerini kucaklarına almanın hayalini kurarken, henüz 6.5 aylıkken ölü doğması üzerine büyük üzüntü yaşadı.

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yaşayan ve yaklaşık bir yıldır evli olan Behzat Kurban (32) ile Özlem Kurban (39) çifti, bebeklerini kucaklarına almanın hayalini kurarken, henüz 6.5 aylıkken ölü doğması üzerine büyük üzüntü yaşadı. Kurban çifti, toprağa verdikleri bebeklerinin engelli olduğunun söylediğini, ancak hamileliğin başından beri yapılan kontrollerde sağlıklı olduğunun dile getirildiğini savundu. Bebeklerin ölümünde kimin hatası varsa bulunmasını isteyen Behzat Kurban, "Biz doğuma gidiyoruz diye evden çıktık, hastanede bebeğimizin cansız bedenini aldık. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

Karşıyaka İlçesi Demirköprü Mahallesi'nde oturan Behzat Kurban ile Özlem Kurban yaklaşık bir yıl önce dünya evine girdi. Mutlu bir evlilikleri olan çift bir süre sonra da hayatlarının en güzel haberini aldı. Anne ve baba olmaya hazırlanan çift, kontrol için de Tepecik Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne gitmeye başladı. Bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan Behzat Kurban ile eşi, bebeklerinin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendikten sonra da alışverişe başladı. Ancak yeni evli çiftin hayalleri geçen 29 Mayıs'ta adeta kabusa döndü. Sancıları artan 6.5 aylık hamile Özlem Kurban yakınlarının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doğuma alınan anne adayı, oğlunu kucağına almayı beklerken, bebeğinin ölü olarak dünyaya geldiğini öğrendi.

DÜNYALARI BAŞLARINA YIKILDI

Sinir krizi geçiren talihsiz kadına sakinleştirici yapıldı. Bu sırada acı haber, hastane önünde bekleyen Behzat Kurban ile yakınlarına da bildirildi. Bebek sevinci bekleyen Kurban ailesi büyük üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına boğulan Kurban çiftine, doktorlar, iddiaya göre, bebeklerinin engelli olduğu, vücudunun gelişimini tamamlayamadığını ve beyninde de su toplandığını söylendi. Bebeklerini Doğançay Mezarlığı'nda toprağa veren Behzat Kurban, kontrol için gittikleri hastanenin bağlı olduğu Genel Sekreterliğe gidip durumu anlattığını aktardı.

"SAVCILIĞA GİTMENE GEREK YOK"

Burada bir dilekçe yazan Behzat Kurban, "Oradaki yetkililere durumu anlattım ve bir dilekçe yazdım. Hamileliğin en başından beri birçok test yapıldı ve bebeğimizin gayet sağlıklı olduğu söylendi. Ben de bunları dilekçede, elimdeki raporlarla belirttim. Bana, soruşturma başlatacaklarını ve bu süreçte bebeğin mezarının açılıp otopsi yapılacağını söylediler. Burada birinin hatası var ve bunun bulunmasını istiyorum. Bir beklentim yok, yalnızca başkalarının canı yanmasın. Çocuğumuz dünyaya gelecek diye birçok hazırlık yaptık. Bize hamileliğin başlarında çocuğumuzun engelli olacağı söylenseydi belki aldırırdık. Biz doğuma gidiyoruz diye evden çıktık, hastanede bebeğimizin cansız bedenini aldık. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Tepecik Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan bu olayla ilgili baba Kurban'ın dilekçesinin ardından İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin soruşturma başlattığı öğrenildi. Genel Sekreterlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili kurumumuzun dilekçeyi aldığı tarih olan 3 Haziran'dan itibaren gerekli hukuki süreç ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Tepecik İzmir Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title