Haberler

Yeni Evlerine Kavuşunca Köylerini Terk Edecekler

Elazığ’ın merkeze bağlı Ürünveren köyünde yaşayan vatandaşlar, daha önce Köy Kent Projesi kapsamına alınan evlerinin yıkılarak yeniden yapılmasını istiyor.

Elazığ'ın merkeze bağlı Ürünveren köyünde yaşayan vatandaşlar, daha önce Köy Kent Projesi kapsamına alınan evlerinin yıkılarak yeniden yapılmasını istiyor. 2004 yılında parsel tahsis edilen köylüler on yıldır kendilerine yeni ev yapılmasını bekliyor.

Elazığ'ın merkeze bağlı Ürünveren ve Kozluk köyleri 1999 yılında dönemin başbakanı Bülent Ecevit tarafından hazırlanan Köy Kent Projesi kapsamına dahil edilerek evlerinin yenilenmesi için çalışmalarına başlandı. Kozluk köyü o tarihten sonra yapılan girişimler neticesinde hasarlı evler onarıldı ve kullanılamaz durumda olanlar yıkılarak yeniden yapıldı. Elazığ'da Köy Kent Projesi kapsamına alınan iki köyden biri olan Ürünveren köyünde ise henüz bir işlem yapılmadı. 2004 yılında arsa tahsisi yapılan köylüler, 500'er metrekare üzerine kurulacak evlerinin yapımı için on yıldır bekliyor. Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak'ın köy gezileri sırasında evlerin durumunun güzel olmadığı yönündeki söylemlerinin ardından harekete geçen köylüler, on yıldan bu yana bekletilen çalışmaların hızlandırılması için ilgili yerlere resmi başvuru yaptı.

Ürünveren köyünde evlerin tamamına yakını kerpiç ve kullanılamaz halde bulunuyor. Hayvanlarla aynı evde yaşamak zorunda kalan köylülerin tek isteğiyse yeni evlerin bir an önce yapılması. Köyün üst tarafında bulunan ve 80 parsel üzerine yapılması planlanan evler tamamlanırsa köylüler de eski evlerini öylece bırakıp yeni evlerine yerleşecek.

"YENİ EVLER YAPILIRSA KÖYÜMÜZÜ TERK EDECEĞİZ"

Kendilerine tahsis edilen parsellerde yeni ev yapılması halinde şu anda oturdukları evleri boşaltacaklarını ifade eden Köy Muhtarı Sami Çay, köyde ve dışarıda yaşayan köylülerin yeni ev yapılmasını beklediklerini anımsatarak, "Köyümüzdeki evler maalesef çok eski. Depreme dayanıksız. Bize evlerimizin yenileneceği söylendi. 2004 yılında parsellerimizi tapularımızı aldık. On yıl aradan geçti. Umarım sorunumuz en yakın zamanda çözülür ve evlerimize kavuşuruz" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bülent Ecevit Kozluk Elazığ Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title