Haberler

Yeni Evlenen Çiftlere Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı Hediye Edilecek

Pamukkale Belediyesi yeni evlenen çiftlere, fincan takımı, Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edilecek.

Pamukkale Belediyesi yeni evlenen çiftlere, fincan takımı, Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edilecek.

Pamukkale Belediye Meclisi, Başkan Hüseyin Gürlesin başkanlığında haziran ayı meclis oturumlarını tamamladı. Meclisin son gününde, en önemli gündem maddeleri arasında Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün yazısı yer aldı. İlçe sınırları içerisindeki gençlere destek vermek amacıyla amatör spor kulüplerine malzeme desteği, okullarda okuyan öğrencilere ve eğitim kurumlarına kitap, tişört, forma, eşofman, şapka ve spor ayakkabısı verilmesi ile yeni evlenen çiftlere nikah hediyesi olarak fincan takımı, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı verilmesi ile ilgili görüşmelerin de gerçekleştirildiği mecliste konuşan Başkan Gürlesin, "Hazırlıklar tamamlandı. Bazı belediyeler, çok az bir bölümünde bu uygulamayı yürütüyor ancak biz dolu dolu hediye sunmak istiyoruz" dedi.

Anne bebek setini, Pamukkale ilçe sınırları içerisinde yıl başından bugüne bebeği olan tüm bütün ailelere vereceklerini kaydeden Başkan Gürlesin, "Yılbaşından bugüne bin 260 bebek dünyaya gelmiş. Yılda ortalama 3 bin civarında doğum bekleniyor. İnşallah bebeği olan bütün ailelere her yıl düzenli olarak anne bebek setini vereceğiz ve böylece onların gönüllerini almak ve belediyenin yanlarında olduğunu göstermek istiyoruz. Yeni evlenen çiftlere hediye seti vereceğiz. Şuana kadar bin 137 nikah kıyılmış. Yıl içinde ortalama 3 bin nikah kıyılacağını öngörüyoruz. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var deniliyor onun için fincan takımı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Her evde bir Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı bulunması gerektiğine inandıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Gürlesin, "Belediyenin görevi sadece alt yapı üst yapı olamamalıdır. Biz mümkünse bütün ailelere dokunmak istiyoruz. Bu çalışma ile her eve gireceğiz ve bütün gönüllere dokunacağız" diye konuştu.

Grup başkanlarının da söz alarak görüş ve düşüncelerini aktardığı mecliste görüşen gündem, oy birliğiyle meclisten geçti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title