Haberler

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Açıldı

Antalya'da, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı.

Antalya'da, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı.

Antalya'da, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Kepez ilçesindeki hayırseverlerce yaptırılan Gülgün-Nihat Ömür Ortaokulu'nda, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün katılımıyla açılış programı düzenlendi.

Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Antalya'da 435 bin 889 öğrencinin ders başı yaptığını, 29 bin 573 öğretmenin bu dönemde görev aldığını kaydetti.

Eğitim meselesinin herkesin meselesi olduğunu belirten Karaloğlu, yeni okulların açılması için devletle hayırseverlerin yarış içine girdiğini ifade etti.

Bu yarıştaki amaçlarının Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle "Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek" olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Fikri ve vicdanı hür insanlar yetiştiremediğimizde, 15 Temmuz gecesi toplumun en zeki çocuklarını alıp onları eğitenlerin, o gece, o zeki çocukların milletin başına bomba yağdırdığını gördük. Onun için mutlaka fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek, hepimizin milli eğitim camiamızın, toplumumuzun en önemli hedefi olmalıdır." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Arslan da törende yaptığı konuşmada, Antalya'da farklı kültürlere sahip öğrencileri ortak bir kent kültürü ve ortak değerler etrafında birleştirerek, uyum içerisinde başarıya götürmenin, eğitim camiasının asli görevi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 günü demokrasi ve milli iradeyi hedef alan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Arslan, şunları söyledi:

"Demokrasimizi ve milli irademizi hedef alan darbe girişimi, Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde, analar, babalar, nineler ve çocuklarımızla karşı koyup bertaraf edildi. Büyük bir demokrasi sınavı veren milletimizden aldığımız güçle yine birlik ve beraberlik içerisinde demokrasimize sahip çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkaracak gençler yetiştireceğimize inancımız tamdır."

Konuşmalardan sonra hayırsever Gülgün ve Nihat Ömür çiftine 24 derslikli okul yaptırdıkları için Vali Karaloğlu tarafından teşekkür plaketi verilerek, okulun açılışı yapıldı.

İlçelerdeki törenler

Serik ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, yeni eğitim öğretim yılında Kumluca'da yaklaşık 16 bin öğrencinin ders başı yapacağını kaydetti. Girgin, eğitim öğretim yılının sorunsuz şekilde geçmesi için pek çok alanda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından bu yıl okula başlayan birinci sınıf öğrencilerine "hoşgeldin" çiçeği verildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet tarafından el konularak adı Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilen okulu ziyaret etti. Buradaki ziyarete AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da katıldı. Sınıfları gezen protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti.

Akseki ilçesinde Emine-Ahmet Büküşoğlu Ortaokulu Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, yorulmadan, usanmadan, vatanına, milletine, bayrağına ve dinine bağlı öğrencilerin yetiştirileceğinden kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Bağcı, şöyle konuştu:

"O gece yaşatılmak istenen, yönetici değişikliğinden ziyade birlik beraberliğimizi sağlayan manevi değerleri yok etme girişimidir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, halkımızın dik duruşu ile 15 Temmuz gecesi karanlıklar içinde bırakılmak istenen Türk milleti, aydınlık bir sabaha ulaşmış oldu. Bu yaşadığımız günler, eğitimin önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır."

Törende Emine-Ahmet Büküşoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri tarafından okula yeni öğrencilere "hoşgeldiniz" çiçekleri veridi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vali Karaloğlu Yüksel Arslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title