Haberler

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı

Çankırı'da, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı.

Çankırı'da, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı.

Çankırı'da, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Anıt Alanı'nda tören düzenlendi.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Mehmetçik İlkokulu bahçesinde açılış programı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, yaptığı konuşmada, Çankırı'da bu yıl 28 bin 65 öğrencinin eğitim öğretime başlayacağını kaydetti.

Yeni eğitim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yazıcı, "Atatürk'ün işaret ettiği hedeflere ulaşmak için yaptığımız çalışmalar yaz tatili süresince de devam etmiş ve hazırlık süreci tamamlanarak eğitime başlanmıştır. Bu bağlamda ilimiz genelinde 167 yönetici, bin 837 öğretmen ve 825 personel ile bin 580 derslikte eğitim-öğretim yapılacaktır." dedi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin öğrencileri bilinçlendireceklerini belirten Yazıcı, "15 Temmuz'da ihanet şebekesi FETÖ/PDY tarafından Milletimize yönelik yapılan hain darbe kalkışması ile ilgili olarak öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla bakanlığımız tarafından hazırlanan iki adet kitapçık ders kitaplarıyla birlikte öğrencilerimize dağıtılmıştır. Ayrıca tüm okullarımızda hafta boyunca 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi anma programları düzenlenecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.

Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve kurum müdürleri tarafından sınıflar ziyaret edilerek, öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Yazıcı Çankırı Politika Güncel Haberler

title