Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, "18,5 milyon öğrenci ve 930 bine yaklaşan öğretmenle eğitim öğretim yılına sorunsuz başladık.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, "18,5 milyon öğrenci ve 930 bine yaklaşan öğretmenle eğitim öğretim yılına sorunsuz başladık." dedi.

Erzurum'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Büyük, törendeki konuşmasında, 15 Temmuz'da hayatını, canını feda eden şehit ve gaziler ile milletin gösterdiği irade sayesinde, eğitim öğretim yılı açılışını büyük sevinç ve mutluluk içinde yaptıklarını söyledi.

"18,5 milyon öğrenci ve 930 bine yaklaşan öğretmenle eğitim öğretim yılına sorunsuz başladık." diyen Büyük, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı son 14 yılda bütçesini 10 kat artırarak, eğitim bütçesini de bütün bakanlıkların önüne geçirmiş ve derslik başına düşen öğrenci sayısını Avrupa standartlarına yaklaştırmıştır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 800 bin öğrencinin taşımasını ve öğle yemeğini veren Milli Eğitim Bakanlığı, geleceğimizin teminatı gençlerin yetişmesi konusunda ihtiyaçların, imkanların yerine getirilmesi adına üzerine düşeni yapmaktadır."

Vali Seyfettin Azizoğlu ise eğitimin milli bir mesele olduğunu, tüm kurumların konu üzerinde hassasiyetle durması gerektiğini belirtti.

Erzurum'da şehir merkezindeki okulların yüzde 50'sinde ikili eğitim yapıldığına işaret eden Azizoğlu, "Mekanlarımız yeterli değildir. 30 ve 40 öğrencili sınıflarımız var. Fiziki mekanların iyileştirilmesi ve yeni okulların yapılması için çok gayret göstermeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda belediyelere de görev düştüğünü dile getiren Azizoğlu, belediyelerin, imar planlarını yaparken, kanunun kendilerine verdiği yetki ve sorumluluğun gereğini gecikmeksizin ve ihmal etmeksizin yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Arsa bulmakta zorlandıklarını belirten Azizoğlu, "İkili eğitim yapılan okullardaki başarı oranımız Türkiye ortalamasının altındadır. 30-40 kişilik okullardaki eğitim, bu anlamda bizi diğer illerle yarışmaktan alıkoymaktadır." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Kalkınmak ve milletler yarışında var olmak isteyen bir ülkenin, bütçeden eğitime düzenli kaynak aktarması gerektiğini vurgulayan Sekmen, " Erzurum'da bin 200 okulun bakım onarımını yapan Türkiye'de tek belediyeyiz. Bunu iftiharla söylüyorum. Çünkü belediyelerin zorunlu yapacağı yönetmelikte böyle bir kanun yok. Belediyeler arzu ederlerse okul bakım onarımı yapabilir." diye konuştu.

Bazı öğrencilerin ellerindeki Türk bayraklı balonları uçurduğu törende, renkli görüntüler oluştu. Öğrencilerin şiirler okuduğu tören sonrası katılımcılar, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetince aynı okulda açılan "15 Temmuz Şehitleri" konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Törene, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz ile okul yöneticileri ve veliler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Büyük Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

title