Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tören alanından görüntü

Vali Davut Gül Konuşması

Okulun açılışı

Okulun gezilmesi

Detaylar Sivas Valisi Davut Gül, Yıldızeli ilçesindeki Zeki-Seyfi Şahin Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Gül, okulu yaptıran hayırsever iş adamı Zeki Şahin ve ailesine teşekkür etti.

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Gül, "Darbe girişimini, bu topraklara ait olan, kedini bu topraklara ait hisseden vatandaşlarımız, halkımız ve Cumhurbaşkanımızın dirayeti engelledi. Hiçbir şey 15 Temmuz'dan önceki gibi olmayacak. 15 Temmuz'da polisimiz ve kendini bu topraklara ait hisseden askerlerimiz de çok önemli katkılar sundu. Canlarıyla, mallarıyla büyük fedakarlıkta bulundu. Hepsinin ortak mücadelesiyle bu topraklar işgalden kurtuldu." dedi.

"İçimizdeki çürük elmaları ayıklamaya başladık." ifadesini kullanan Gül, "Bu FETÖ ile başladı, PKK ile devam ediyor. Diğer terör örgütleriyle sürecek. Bir şekilde FETÖ ve benzeri terör örgütlerine bulaşan, öğretmen ve diğer kamu personelinin kamuda barınma imkanı yok. Öğrencileri bunlara teslim etme şansımız ya da lüksümüz yok. Yeni 15 Temmuzlarla karşılaşmamak için kamu, devlet olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım ve yapıyoruz." diye konuştu.

Belirli kriterler konulduğunu dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Şu kadar gün sendikalı olanı devlet görevden ihraç edecek. Daha az sendikalı olan ve atılmayan öğretmenler var. Bunların içerisinde idareci olanlarla yollarımızı ayırıyoruz, ayıracağız. Kimse şöyle bir şey demesin, 'Ben hiçbir şey yapmadım, sadece 4 ay sendikalıydım ya da Bank Asya'da şu kadar param vardı.' Kimse kusura bakmasın. Bir idareci nereye parayı yatıracağını bilemiyorsa 4, 8, 10 ay sendikada bulunup nerede bulunduğunu bilemiyorsa bizim okullarımızı ve çocuklarımızı buna teslim etme lüksümüz yok. Bunlar kim olursa olsun, hangi pozisyonda olursa olsun yollarımızı ayıracağız. 'Efendim biz onu tanırdık, çok iyi adamdı.' Kusura bakmayın, biz öyle tanımıyoruz."

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar, İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, daire müdürleri, iş adamı Zeki Şahin'in ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Şahin Yıldızeli Kusura Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title