Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Antalya'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Program, Kepez ilçesindeki Gülgün-Nihat Ömür Ortaokulu'nun açılışıyla devam etti. Törene, Vali Münir Karaloğlu, Arslan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öğrenciler ve veliler katıldı.

Karaloğlu, yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim öğretim yılında kentte 435 bin 889 öğrencinin ders başı, 29 bin 573 öğretmenin de görev yapacağını kaydetti.

Eğitimin herkesin meselesi olduğunu vurgulayan Karaloğlu, yeni okulların açılması için devlet ile hayırseverlerin yarışa girdiğini belirtti.

Amaçlarının Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle "Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek" olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Fikri ve vicdanı hür insanlar yetiştiremediğimizde, 15 Temmuz gecesi, toplumun en zeki çocuklarını alıp onları eğitenlerin, o zeki çocukların, milletin başına bomba yağdırdığını gördük. Onun için mutlaka fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek, hepimizin, milli eğitim camiamızın, toplumumuzun en önemli hedefi olmalıdır." dedi.

Arslan da 15 Temmuz'da demokrasi ve milli iradeyi hedef alan darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, "Darbe girişimi, birlik ve beraberlik içinde, analar, babalar, nineler ve çocuklarımızla karşı konularak bertaraf edildi. Büyük bir demokrasi sınavı veren milletimizden aldığımız güçle, yine birlik ve beraberlik içinde demokrasimize sahip çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkaracak gençler yetiştireceğimize inancımız tamdır." diye konuştu.

Törende Vali Karaloğlu, hayırsever Gülgün ve Nihat Ömür çiftine 24 derslikli okul yaptırdıkları için teşekkür plaketi verdi. Daha sonra okulun açılışı yapıldı.

Muğla

Muğla'da, Emirbeyazıt İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrenciler şiirler okudu. Dördüncü sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan miniklere çiçek verildi.

Törende konuşan Vali Amir Çiçek, öğretmenlerin, vatanı, milletinin yanında yer alan evlatlar yetiştirdikleri müddetçe asla unutulmayacağını söyledi.

Muğla'da 12 bin öğretmenin görev yapacağını belirten Çiçek, 15 Temmuz gecesinin çocuklara anlatılacağını, bayrak, milli irade, birlik ve beraberlik konularının derslerde işleneceğini dile getirdi.

- Burdur

Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Özboyacı İlkokulu'nda devam eden törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi.

Uzun bir yaz tatili sonrası öğrencilerin yeni bir heyecanla arkadaşları, öğretmenleri ve okullarıyla buluştuğunu belirten Yılmaz, "Öğrencilerimize, alacakları eğitimle ülkemizin yarınlarını emanet edeceğiz. Gençler, yetişmiş birey olarak bu okullardan mezun olduktan sonra ülkenin yönetiminde bulunacak." dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise bilginin ve becerinin sistemli, metotlu ve düzenli verildiği tek kurumun okul olduğunu anlatarak, "Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik girişimler, ülkemizin geleceğine yatırım ve güvencemiz olacaktır." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, il genelinde 268 okulda 43 bin 511 öğrenci ve 3 bin 399 öğretmenle yeni bir eğitim öğretim yılına başlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, ilkokula yeni başlayan miniklere, son sınıf öğrencileri tarafından "hoş geldin çiçeği" verildi.

Protokol üyeleri, birinci sınıf öğrencilerine Burdur Belediyesi tarafından hazırlatılan eğitim setlerini dağıttı.

Isparta

Isparta'da Hızırbey Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Vali Şehmus Günaydın'ın da katıldığı törende, FETÖ'nün darbe girişimini anlatan video gösterildi, darbe gecesinde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Bugün aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerini de andıklarını bildiren Can, "Bakanlığımız tarafından hazırlanan videoyu biraz önce seyrettik. Bunun haricinde 2 kitapçık bakanlığımız tarafından bütün illerimize gönderildi. Bunlardan biri '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri', diğeri 'Türkiye'yi Darbe ile İşgal Teşebbüsü' adlı kitap. Bunları inceleyerek darbe gecesinde neler yaşandığını göreceksiniz." dedi.

Törenin ardından Vali Günaydın, ilk ders zilini çaldı ve sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Isparta'nın yabancı öğrencileri de ders başı yaptı

Ülkelerindeki iç savaş ve çatışma ortamından kaçarak Isparta'ya yerleşen sığınmacıların çocukları için de bugün ders zili çaldı.

Bağlar İlkokulu'nda eğitim gören, aralarında Sudan, Somali, Afganistan ve Nijerya'dan gelenlerin de bulunduğu 55 öğrenci, ders başı yaptı.

Öğrencilerden Aya Muhammed, ilk derste 15 Temmuz şehitleri için Fatiha okudu.

Okul Müdürü Şükrü Özsongur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı öğrencilerin uyum içinde akranlarıyla vakit geçirdiğini söyledi.

Farklılığın zenginlik olduğu düşüncesiyle yabancı öğrencilere değer verdiklerini dile getiren Özsongur, sığınmacı öğrencilere ellerinden gelen en iyi eğitimi verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Antalya Burdur Muğla Politika Güncel Haberler

title