Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta tören düzenlendi.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta tören düzenlendi.

Aydın'da Merkez Efeler ilçesi Ticaret Odası İlkokulunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Vali Ömer Faruk Koçak yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaparak, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Koçak, şunları söyledi:

"Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. yavrularımız zor bir coğrafyanın çocukları olarak dünyaya geldiler. Zor bir zamanda eğitim görüyorlar. Ama şunu unutmasınlar zor zamanlar büyük liderlerin çıktığı zamanlardır. İnsanların kalitesi ve kumaşı zor zamanlarda belli olur. Bu zor zamanda milletin istikbalini bir kere daha koruyan, kurtaran ve geleceğe daha çok umutla bakmamıza sebep olan gençlerimizi bir kez daha kutlamak istiyorum. 15 Temmuz'da şehit olan, vatanımızın birliği ve bütünlüğü işçin şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise il genelinde 798 okulda 13 bin 30 öğretmen ve 175 bin 375 öğrenciyle yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını bildirdi.

Programa AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Protokol üyeleri daha sonra sınıfları gezerek "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" anısına çıkartılan kitapları öğrencilere hediye etti.

Denizli

Denizli'de, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Merkezefendi ilçesine bağlı Gerzele Mahallesi'nde 23 hayırsever tarafından yaptırılan Hayırseverler Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada, devletin eğitime büyük pay ayırdığını ama şartları elverişli olanların da imkanlarını toplum için kullanması gerektiğini belirtti.

Altıparmak, "Çocuklarımıza örnek teşkil eden bu davranışı, çocuklarımız devam ettirsin. Zira her şeyin bir ruhu vardır. Denizli'nin ruhunda da girişimcilik vardır. Eğitim öğretim yılı öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, milli eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Vali Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayırseverlere okula katkılarından dolayı plaket verdi.

Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisini ilgiyle izleyen protokol üyeleri, engelli öğrencilere işaret diliyle teşekkür etti. 8'inci sınıf öğrencileri, 5'inci sınıf öğrencilerine 'hoş geldiniz' çiçekleri verdi.

Protokol üyeleri tarafından okulun açılış kurdelesi kesildikten sonra, Vali Altıparmak ilk ders zilini çaldı. Altıparmak ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Uşak

Uşak'ta yeni eğitim ve öğretim yılı, İlköğretim Haftası nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mahmut Özgöbek İlkokulunda düzenlenen törene katılan Vali Ahmet Okur, burada yaptığı açıklamada, bilgide il genelinde eğitim ve öğretimin sorunsuz başladığını belirterek, "Yeni eğitim öğretim sezonuna 60 bin 153 öğrencimiz 404 okulda eğitim görecek. Şu ana kadar bana ulaşan bir sorun yok. İnşallah verimli bir eğitim-öğretim yılı geçiririz." diye konuştu.

Okur ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere okul kitaplarını ve çeşitli hediyeler verdi.

Törene Vali Ahmet Okur, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, CHP Milletvekili Özkan Yalım, Garnizon Komutanı Jandarma Nedim Selbisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Manisa

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla Murat Germen İlkokulunda tören düzenlendi.

Törende konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 3 aylık tatilin ardından öğrencilerin heyecanla okullarına yeniden kavuştuklarını belirterek yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ermiş eğitimin önemine vurgu yaparak eğitilmemiş toplumların gelişemeyip ayakta kalamayacaklarını savundu.

Törende, protokol üyeleri tarafından öğrencilere ders kitapları ile birlikte "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz" kitapçıkları dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Aydın Uşak Politika Güncel Haberler

title