Haberler

Yeni Eğitim-öğretim Yılı Açıldı

Bayburt'ta 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bayburt'ta 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bayburt Cumhuriyet İlkokulunda kişi tören düzenlendi. Törene Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkan Vekili Cemil Polat ve İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan katıldı.

Törende konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, öğrencilerin yaklaşık 3 aylık tatilin ardından heyecanla okulllarına yeniden kavuştuklarını belirterek, "Bu eğitim öğretim yılının çocuklarımız, velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını teminni ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Çağlayan da amaçlarının bilgiyi aktarmak olmadığını, bilgiye ulaşmanın yollarını göstermek olduğunu dile getirdi.

İnsanı diğer canlılardan ayıran özelliğinin aklı ve zekası olduğunu dile getiren Çağlayan, "Akıl tek başına gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul insanın yetiştirildiği en önemli yerdir. Okullar aynı zamanda uygarlığın geliştiği yerlerdir. Bu nedenle eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler ve ayakta kalamazlar." diye konuştu.

Tören, bazı öğrencilerin şiir okuması ve Yüzbaşı Şehit Agah İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Atanur Çağlayan İbrahim Ayhan Bayburt Politika Güncel Haberler

title