Haberler

Yeni Dünya Vakfı Öğrencileri İkinci Bayramını Kefken de Geçirdi

Güncelleme:

Göksu'nun yaptığı Yeni Dünya Vakfı öğrencileri Kurban bayramı hemen akabinde Kocaeli Kefken de gerçekleştirdiği güzel anılarla birlikte ikinci bayramını kutlamanın sevincini yaşadılar.

Geleneksel hale gelen Kocaeli/Kefken Kampı; Yeni Dünya Vakfı'nın her kademesinden yönetici, gönüllü, çalışan, öğrenci ve vakıf dostlarını bir araya getirdi. 200 kişiyi aşan bir katılımla, Karadeniz sahilinin şirin ve tabiat harikası Kefken'de tamamlanan ve bir sonraki kampta buluşmak temennileriyle vedalaştılar. Gerçekleşen kamp vesilesiyle eski dostlukların pekişmesine, yeni dostlukların yeşermesine, vakıf kültürünün yerleşmesine ve bereketlenmesine vesile oldu.

1-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen kamp pek çok vakıf dostu ziyaretçiyi de ağırladı. Genel Başkan Mahmut Göksu, kamp süresinin tamamında bulunarak ev sahipliği yaptı. Gerek YDV Ailesinin çeşitli kademeleriyle gerçekleştirdiği istişare ve toplantılarda, gerekse katıldığı seminer ve öğrenci merkezli beyin fırtınalarında, serbest kürsü programlarında moral ve destekte bulundu.

YDV Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine açılıştan itibaren kampın ev sahipliğini yaptı, katılımcılarla ve öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, Gazeteci-Yazar Cihangir İşbilir, Eğitimci-Yazar Fatma Kotan, Klinik Psikolog Esra Dilek, Bestekâr Suat Yıldırım, Milletvekili ve Şair Şükrü Ünal, Milletvekili Recep Yıldırım ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vehbi Karakaş öğrencilere yönelik programlar gerçekleştirdiler.

Kamp süresince ziyarete gelen vakıf dostlarının arasında bürokrasi ve siyaset dünyasından da isimler vardı. Bunlardan Sakarya Vali Yardımcısı Abdulrauf Ulusoy, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder ve Kocaeli Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan ile Yeni Dünya Vakfı ve öğrenci projeleri üzerine istişarelerde bulunuldu.

Masa tenisi ve futbol gibi çeşitli spor etkinliklerinin yanısıra geleneksel ve yöresel oyunlarımızdan "kaç kabak?" ile öğrenciler ve yöneticiler eğlenceli saatler geçirdiler. Faslı Güz adıyla düzenlenen veda gecesi programında musiki ve şiirle güzel bir gece geçiren katılımcılar programa dahil olarak müzik ve şiir alanında yeteneklerini sergilediler. Açılışta Kur'an tilavetini üstlenen Uluslararası Öğrenciler Komisyonundan Sakıp Muhammed Salat-ı Selamla, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şenel Kızılca türküleriyle; yine vakıf yöneticilerinden Şükrü Ünal ve programların sunumunu da üstlenen Bilal Tekcan, Kadın Kollarından Nejla Sakarya seslendirdikleri şiirlerle geceye renk kattılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmut Göksu Karadeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title