Haberler

Yeni Dönemin İlk Meclisi Toplandı

Alaşehir Belediyesi'nde yerel seçimler sonrasında yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban Kayda Başkanlığında gerçekleştirildi. Ziraat Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve 12 gündem maddesinin karara bağlandığı Nisan ayı meclis toplantısına belediye meclis üyeleri eksiksiz katılırken, ilk toplantıda ilk seçim heyecanı yaşandı.

Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan Nisan ayı meclis toplantısında seçim heyecanı yaşandı. Komisyon seçimlerine MHP, AK Parti ve CHP'li üyelerin ortak hareket etmeleri dikkat çekti. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Belediye Meclisine seçilen 25 üyenin tamamının katıldığı toplantıda İlk olarak meclis 1. ve 2. Başkan vekili seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Başkan Vekili olarak CHP'li Ahmet Öküzcüoğlu ve AK Partili Mehmet Altun seçildi.

Nisan ayı toplantısında daha sonra meclis katip üyeleri belirlendi. Gizli oylama ile gerçekleştirilen seçimlerde AK Partili Rukiye Kocataş, İbrahim Balık ve CHP'li Mustafa Öztürk seçildi.

Belediye encümeninde görev yapmak üzere 3 üyenin seçiminde ise AK Partili Ali Osman Baş, CHP'li Ahmet Adak seçildi.

Dönemin ilk meclis toplantısında Belediye İmar Komisyonunda görev yapacak üyeler de belirlendi. Komisyona MHP'li Hüseyin Somuncuoğlu, Halil Kara, AK Partili İbrahim Akgül, Yaşar Çataldere ve CHP'li Mehmet Kayacık seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yapacak isimler ise şöyle belirlendi: "MHP'li Adnan Tutar, Ömer Karaasman, AK Partili Fatih İşçimen, İbrahim Balık ve CHP'li Ömer Zeren."

Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakabe Heyeti seçimlerinde ise MHP'nin önerdiği isimlerin yer aldığı liste kazandı. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Süleyman Solmaz, Mehmet Ayyıldız, Yaşar Ağar, Cengiz Öztürk ve Mustafa Örs seçildi

Yaklaşık 5 saat süren toplantının son gündem maddesi ise 2013 yılına ait Denetim Komisyonu raporları oldu. Toplantıda Denetim Komisyonu raporları konusunda AK Parti grubu adına söz alan Fedayi Kozan, "Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken birçok yatırımı Alaşehir Belediyesi yapmıştır. Özellikle alt yapı ve kent meydanı düzenleme projesi ile ilgili yatırım Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmalıydı. Bu yatırımlar için 6 ay daha beklenebilirdi. Jeotermal kaynaklar ortadayken, alt yapı çalışmaları da yapılabilirdi. Her nedense bu yapılmamış veya düşünülmemiş. Bazı hizmetler İl Özel İdaresi tarafından yapılmasına rağmen Denetim Komisyonu raporunda yer almış. Bizler raporda Alaşehir'e yön verecek plan ve yatırımların yer almasını bekliyoruz."dedi.

Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise yaptığı konuşmada, "Görevimiz süresinde yapılan yatırımlarda bir hata yaptığımızı düşünmüyorum. Ayrıca biz Alaşehir'i birçok sorundan arındırarak geleceğine yatırım yaptığımızı düşünüyoruz. Jeotermal konusunda da yeterli bilgiye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Jeotermal ile ilgili çalışmaları da biz 2008 yılında başlattık. Gelinen noktada da önemli aşamalar kaydettik. Jeotermal Isıtma Sistemi için yapılacak olan çalışmaların, alt yapıya yapılan yatırımlara hiçbir zararı olmayacak. Isıtma sistemi kaldırımların 25cm altında kurulacak. Jeotermal Merkezi Isıtma sistemi Projesinin kent içi çalışmalarında ise kenar mahalleler pilot bölge seçilecek. Bazı yatırımların İl Özel İdaresi tarafından yapıldığı halde Denetim Komisyonu raporunda yer verildiğinden söz edildi. Evet doğrudur. İl Özel İdaresinden sadece malzemeler verilmiş, diğer tüm işler belediyemiz tarafından yapılarak hizmete sunulmuştur. Bunun yanında hizmet devrimi yaptıklarını iddia ettikleri 72 yeni mahallemizde hiçbir şeyin yapılmadığını gördük. Her yıl 72 mahalleye ortalama hizmetleri için belli miktarlarda verilen ödeneklerin özellikle bu yıl 10 katına çıktığının cevabı verilmesi gerekiyor. Merak etmeyin bu ödeneklerin de hesabını soracağım" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülgür Gökhan Karaçoban Ak Parti Alaşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title