Haberler

Yeni Dönemde Avrupa?da İslam Politikaları? Konulu Panel

23 Mart 2015 Günü, Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüs'nde yapıldı 'Yeni Dönemde Avrupa'da İslam Politikaları' konulu panel, 23 Mart 2015 günü Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüsü'nde yapıldı.

23 Mart 2015 Günü, Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüs'nde yapıldı

'Yeni Dönemde Avrupa'da İslam Politikaları' konulu panel, 23 Mart 2015 günü Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüsü'nde yapıldı. Canlı ve yoğun dinleyici katılımıyla gerçekleştirilen panel, Üniversite İcra Kurulu Üyesi Sayın Burak Kılanç'ın konuşmasıyla açıldı.

Star Gazetesi yazarı Sayın Saadet Oruç ve Türk-Alman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Enes Bayraklı'nın panelist olarak katıldığı toplantıyı Doç Dr Süha Atatüre yönetti.

Sayın Oruç konuşmasına Fransa'daki Müslüman nüfus ve Türk mültecilerle ilgili istatistiki bilgiler vererek başladı ve Avrupa'da en çok Müslüman nüfusu barındıran ve aynı zamanda laikliğin anavatanı olan ülkede bir 'Fransa İslam'ı' oluşturma çabalarına değindi. Charlie Hebdo saldırılarının ardından artan İslam ile ilgili olumsuz yargıların attığını ve İslamofobinin hükümeti de yeni önlemler almaya hatta sosyal medya üzerinde bile yeni kısıtlamalar içeren yasalar çıkarmaya zorladığını açıkladı.

Yardımcı Doçent Bayraklı ise konuşmasına Avrupa'da İslam'a karşı gösterilen beşinci dönem tepkiden söz ederek özellikle 1990'lardan sonra aşırı sağ hareketlerin ve söylemlerin arttığını ve bunun özellikle Avusturya'da ortaya çıktığını belirtti. Avusturya'da bir İslam Yasası çıkarılmasının getireceği sakıncalara değinerek tehlikeli bir sürece girilebileceğini açıkladı.

Panel, dinleyicilerin panelistlere sorduğu ve özellikle PEGİDA, İŞİD ve Charlie Hebdo konularındaki soruların yanıtlanması ile devam etti. Özellikle Sayın Oruç'un Charlie Hebdo'nun arkasında değişik kurum ve durumların olabileceğini ve İŞİD'in de bir Batı projesi olduğunu düşündüğünü belirtmesi ilgi çekti.

Panel Doç Dr Süha Atatüre'nin yaptığı özet konuşma ve Sayın Burak Kılanç'ın panelistlere verdiği plaket ve fotoğraf çekimiyle sone erdi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title