Haberler

Yeni dönem DGS başvuruları, Dikey Geçiş Başvuru ekranı

Güncelleme:

Yeni dönem Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı. Adayların başvuru yapabilecekleri ÖSYM ekranı ve Dikey Geçiş Sınavı öncesi önemli bilgilendirme.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular 22 Mayıs'ta başladı, 4 Haziran'a kadar sürecek. Sınav ise, 26 Temmuz'da yapılacak. Sınava, meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta okuyup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan önlisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilir. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri zorunlu.

Başvuru formu internette

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formu'na başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer alıyor. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title